fbpx

Muskie

Winkelen met gezond verstand

Klant: Muskie
Website: muskie.nl
Diensten: Webshop, Affiliate

01. De opdracht

Op de dag van livegang 2500 bezoekers.

Na het succes met Oanh’s Webshop was het tijd voor de volgende stap! Een succesvolle webshop nog succesvoller maken met affiliate partners. Bij livegang van een webshop mag er echt niets fout gaan. Zo ook bij de nieuwste toonaangevende webshop in koolhydraatarme, glutenvrije en BIO/EKO producten. Bij de eerste dag had Muskie namelijk welgeteld 2500 bezoekers met een 5,91% conversiepercentage! Dat kunnen wij prima aan.

02. Het probleem

Met onze huidige webshop kunnen we niet de groei realiseren die wij voor ogen hebben. De webshop was inmiddels alweer 3 jaar oud en heeft zijn dienst bewezen met een constant conversiepercentage van 3%. Door middel van affiliate partners wilde Oanh’s Webshop dit percentage opkrikken. Een hele logische keuze wanneer je kijk naar de intentie van een bezoek wanneer een bezoeker via een andere website komt. De webshop in zijn huidige vorm kon dit idee niet aan, vandaar de vraag aan ons om een nieuwe webshop te bouwen die nog gebruiksvriendelijker is. Op het moment van schrijven staat de webshop een maand online met een steady conversiepercentage van 4,5% gemiddeld. Dit kan door middel van optimalisatie alleen nog maar hoger worden!

03. Het ontwerp

Sturen op aankopen doen, dat staat voorop. Een effectieve webshop die geoptimaliseerd op conversie is belangrijker dan een mooie webshop. Laat deze webshop nou van beide werelden het beste hebben. De huisstijl is deze keer aangeleverd door de klant wat voor ons een perfect uitgangspunt was voor de bouw van de webshop. De klant wist precies wat het kleurenpalet moest zijn en wij konden onze focus leggen op het sturen tot aankopen. Neem gerust eens een kijkje op de webshop en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om de boodschappen binnen te halen via het wereld wijde web.

Screen-1
screen-2
screen-3

04. Affiliate systeem

Door te werken met affiliate partners zorg je ervoor dat bezoekers jouw website bezoeken met een bepaalde intentie. In het geval van Muskie is het samen werken met foodbloggers voor een vast percentage natuurlijk perfect. Zo zet je online marketing in op precies de juiste doelgroep. Met een WordPress webshop is dit perfect haalbaar en is alles nauwkeurig meetbaar gemaakt. Als een bezoeker via een affiliate partner komt is de intentie om iets te kopen veel groter dan dat iemand toevallig op jouw website terecht komt

05. Info

Klant: Muskie
Website: muskie.nl
Diensten: Webshop, Affiliate
Bekijk de website