Kennisbank

Responsive webdesign

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Responsive webdesign

Wat is responsive webdesign.

Een responsive webdesign past zich aan aan het formaat van het scherm waarmee de gebruiker de website bekijkt. Er wordt maar één website gebouwd, maar deze wordt zo geprogrammeerd dat de website op elk apparaat kan worden bekeken. Door de website responsive te maken, wordt een optimale webervaring geboden aan de gebruiker.

Vijftien jaar geleden werden websites voornamelijk bezocht op desktops en laptops. Ze hadden een overeenkomend schermformaat, waar websites op werden aangepast. Maar toen smartphones en tablets in alle denkbare formaten op de markt kwamen, functioneerden de eerder gebouwde websites niet meer op elke schermresolutie. 

Er zijn steeds meer verschillende soorten beeldschermresoluties, dus daarom is het belangrijk om websites responsive te maken. Momenteel komt zelfs meer dan 52% van het internetverkeer via mobiele apparaten op websites terecht en dit aantal blijft stijgen.

Hoe werkt het? Voor een responsive website is geen apparaatdetectie of javascript nodig. De broncode wordt onthouden en er wordt bepaald hoe en wat er voor een specifieke resolutie wordt getoond. Bij responsive webdesign worden HTML en CSS gebruikt om een website automatisch te vergroten, verkleinen of delen te tonen of te verbergen. Hierbij blijft de leesbaarheid of de bruikbaarheid van de usersinterface hetzelfde. Wanneer je inzoomt blijven tekst en afbeeldingen scherp.

De lay-out van een responsive webdesign is hierdoor niet op elk scherm hetzelfde. De lay-out past zich steeds weer aan de resolutie van het scherm aan. De mobiele versie van een website ziet er dus anders uit dan bijvoorbeeld de versie op een groot beeldscherm of op een tablet.

Een responsive website is niet alleen mooier en professioneler, maar wordt ook beter gevonden. Google laat websites die responsive zijn voor alle apparaten hoger ranken. Het is daarom aan te raden om voor een responsive webdesign te kiezen. 

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.