Kennisbank

Search Engine Results Page

Wat betekent SERP.

SERP staat voor Search Engine Results Page, vertaald naar het Nederlands een zoekmachine resultaten pagina. Het is de pagina die een zoekmachine toont wanneer er een zoekopdracht is ingegeven. De zoekmachine streeft er naar om de SERP zo relevant mogelijk te maken, gebaseerd op de zoekopdracht.

De SERP is de plaats in de lijst die een website krijgt wanneer je een bepaald zoekwoord intypt. Deze toont dus een lijst met meest relevante webpagina’s naar aanleiding van het gebruikte zoekwoord. Hoe hoger de website in die lijst staat, hoe meer bezoekers de website zien.

De indeling van een SERP is verschillend per zoekmachine, zoals Yahoo, Bing en Google. Niet alleen vertoont iedere zoekmachine verschillende zoekresultaten voor een zelfde zoekopdracht, maar de indeling en opbouw van de SERP is ook verschillend.

Google ontwikkelde hiervoor een algoritme waarbij een website getest wordt op verschillende factoren. Scoort de website goed op de verschillende factoren, dan krijgt de website een hogere plek in de SERP en dus een hogere plek in de zoekresultaten. Een van de factoren die hier sterk in meeweegt is uitnodigende en goed gekozen Meta Tags, Meta Description en URL’s. Het is belangrijk dat in de Meta Description ook een call-to-action link zit: zo laat je de bezoekers weten dat zij op de website gaan vinden wat ze zoeken. Hiermee is originaliteit belangrijk en dat elke afzonderlijke pagina van een website een eigen Meta Description heeft.

Voor zoekmachines is SERP het verdienmodel, mensen die hun product willen verkopen betalen graag om ergens bovenaan een vermelding van hun link te krijgen of een advertentie in het zicht van bezoekers te hebben. Maar om de leesbaarheid van de zoekmachines te waardborgen, zullen ze er altijd voor zorgen dat de eerste pagina van de zoekmachines niet altijd alleen maar advertenties en betaalde links vertoond, maar zeker ook gewone websites met een goede SERP.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.