Kennisbank

Webshop bouwen

Hoe bouw ik een webshop.

Bij een webshop opbouwen komt veel kijken. Het is niet een kwestie van een domeinnaam maken en beginnen, want er moet rekening gehouden worden met veel aspecten die ervoor zorgen dat de webshop een succes wordt. Anders is al het harde werk voor niets geweest.

De volgende aspecten zijn belangrijk in de opbouw van een webshop:

  • Less is more: Veel verschillende producten en categorieën kunnen verwarrend zijn voor potentiele kopers. Zorg ervoor dat de producten in een paar kopjes duidelijk en overzichtelijk gerangschikt zijn.
  • Naamgeving van categorieën: De naam van een verzameling producten moet duidelijk zijn en de verschillende categorieën moeten niet met een overkoepelende naam zijn aangegeven. Wanneer bijvoorbeeld sierraden en accessoires twee aparte categorieën zijn maar met dezelfde naam genoemd worden, kunnen potentiele klanten in twijfel gebracht worden of zelfs afhaken.
  • Iconen: Wanneer gewerkt wordt met iconen is het belangrijk dat het icoon ook aanspreekt. Mensen kijken graag naar iconen, maar deze moeten wel duidelijk maken wat er achter verscholen gaat, anders wordt de plank alsnog misgeslagen.
  • Opbouw categorieën: Ondanks dat een webshop wellicht geen telefoonboek is, is het toch fijn dat de verschillende categorieën op alfabetische volgorde staan.
  • Ken de bezoekers: Weet welke mensen de webshop gaan bezoeken en blijf dit onderzoeken. Door een webshop aan te passen aan de bezoekers die er gebruik van maken, blijft de pagina vriendelijk en aantrekkelijk.
  • Ken de concurrentie: Door de concurrentie te kennen, kan daar op worden geanticipeerd. Het is immers de bedoeling dat de klanten naar deze webshop komen en niet die van de concurrent.
  • Verschillende betaalmogelijkheden: Verschillende mensen betalen op verschillende manieren. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur.
  • Service en betrouwbaarheid: Zorg voor snelle, duidelijke service en betrouwbaarheid van de producten en leveringen.
  • Zoekmachine optimalisatie: Zorg dat de website snel en makkelijk gevonden kan worden.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.