Kennisbank

Webshop

Wat is een webshop.

Een webshop is een website waar producten worden verkocht. Het is een belangrijk onderdeel van e-commerce, wat alle transacties op het internet omvat. Een webshop is dus eigenlijk een webwinkel. Een webshop kan zijn van een bedrijf dat ook fysieke winkels heeft. Of een webshop kan het verkopen van artikelen via het internet als enige inkomst hebben. Een webshop kan een breed assortiment aan artikelen bieden. Een webshop bestaat altijd uit een online catalogus, een winkelwagentje en betaalmogelijkheden.

De betaalmethode voor de meeste webshops zijn volledig automatisch. In Nederland is IDEAL de meest gebruikte betaalmethode. Hiervoor gebruiken we een Payment Provider zoals Mollie, die maak je hier aan. Andere betaalmethodes zijn via Paypal, via factuur of met creditcard.

Een webshop werkt samen met een postorderbedrijven. Zodra er iets besteld wordt zal het artikel worden overgedragen aan het postorderbedrijven wat dit vervolgens naar de klant zal brengen.

De grootste webshop in Nederland is Bol.com. Internationaal is Amazon de grootste webshop. Er bestaan keurmerken, bijvoorbeeld het keurmerk Thuiswinkel Waarborg, die de betrouwbaarheid van webshops proberen te waarborgen. Webshops worden namelijk ook vaak gebruikt voor phishing en het hacken van computers. In dit geval wordt er een ‘neppe’ webshop gemaakt die is bedoeld om de gegevens van bezoekers te hacken of te achterhalen.

Er zijn verschillende manieren om een webshop te maken. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van open source websites. Open source is software die beschikbaar is voor iedereen. Er zijn ook verschillende bedrijven die de dienst aanbieden om een webshop of website naar wens te bouwen. Een voordeel van een webshop is dat deze 24/7 omzet kan genereren, wanneer deze op de juiste manier wordt ingezet.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.