Kennisbank

Website

Wat is een website.

Een website is een pagina of verzameling van pagina’s op het internet. Op deze pagina’s wordt informatie verzameld, bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen. Ook bevat een website vaak hyperlinks die direct doorverwijzen naar een andere website of een andere webpagina.

Een website kan verschillende doeleinden hebben. Zo kan een website informerend zijn, het kan educatief zijn of voor verkoop, zoals een webshop. Al deze gegevens worden door een webhost toegankelijk gemaakt. Een hostingbedrijf zorgt ervoor dat de website altijd snel en makkelijk beschikbaar is door de gegevens op te slaan.

Een website heeft altijd een domeinnaam. De domeinnaam is een unieke naam die verwijst naar de website en waarop de website gevonden kan worden. De meeste websites hebben de subdomein www, wat staat voor world wide web. Ook heeft elke domeinnaam een extensie. Dit is het laatste deel achter de punt, dit kan bijvoorbeeld een landextensie zijn, zoals .nl of .com.

Elke webpagina is geschreven in HTML format. Dit is een opmaaktaal die is bedoeld om documenten op het internet te specificeren. Deze documenten worden vervolgens door middel van een koppeling gelinkt aan een directe verwijzing op de webpagina. In het Engels heet dit hyperlink.

Een website is te vinden door middel van een webbrowser. Een webbrowser is een programma dat is gemaakt om webpagina’s te vinden en ze vervolgens te bereiken. Deze webpagina’s worden door een webserver aangeboden. Er zijn verschillende webbrowsers, bijvoorbeeld Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het rondkijken op het internet, naar verschillende websites, wordt ook wel ‘browsen’ genoemd.

Een website kan in principe door iedereen gemaakt worden, hoewel een professional de beste resultaten levert. Een website kan van top tot teen zelf gebouwd worden, maar er zijn ook verschillende programma’s die een format bieden om een website te bouwen. Het meest bekende programma hiervoor is WordPress.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.