Kennisbank

WordPress

Wat is WordPress.

WordPress is de naam van een van de meest gebruikte content management systemen (CMS). WordPress is een open source software, waarmee elke gebruiker een eigen website kan bouwen en onderhouden. WordPress is een enorm populaire CMS en wordt door miljoenen mensen en bedrijven wereldwijd gebruikt. Maar liefst 75% van de websites draait op WordPress.

Dit systeem werd in 2003 opgericht als simpel platform voor blogs, met als doel om het publiceren van teksten makkelijker te maken. De homepage van een WordPress website liet altijd de laatst gepubliceerde blogberichten bovenaan zien. Maar de tijd dat WordPress slechts voor blogs bedoelt was is allang voorbij. Tegenwoordig is WordPress veel uitgebreider en biedt deze CMS vele mogelijkheden. Je kunt complete websites maken. Plugins en themes zorgen ervoor dat je de website kunt customizen hoe jij wilt.

De programmeurs achter WordPress blijven steeds verbeteren doordat het open source is. Dit betekent dat iedereen de broncode kan bekijken. Een groot aantal programmeurs kan zich bezighouden met het optimaliseren, beveiligen en verbeteren van WordPress. Met regelmatige updates raakt WordPress daardoor niet verouderd.

De naam WordPress wordt overkoepelend gebruikt. Maar eigenlijk zijn er twee versies van WordPress: WordPress.com en WordPress.org. Maar wat is het verschil?

WordPress.com:

Via deze versie kun je zelf een blog starten. Je hoeft niets te installeren, je hoeft geen hosting te regelen en je hoeft zelfs geen domeinnaam te kopen als je dat niet wilt. Met WordPress.com hoef je niets te weten over het bouwen of onderhouden van websites, back-ups, beveiliging en spam. Je kiest een thema en kunt direct van start. Ideaal voor mensen die met hun blog lezers willen bereiken.

WordPress.org:

WordPress.org biedt uitgebreidere mogelijkheden en is self-hosted. Deze versie wordt niet alleen gebruikt voor blogs, maar ook voor websites en webshops. Met thema’s en plugins kun je jouw website customizen en developers kunnen code aanpassen. Zo heb je controle over elk aspect van de website, van advertenties tot SEO. 

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.