fbpx
Woocommerce als basis voor online succes

Woocommerce als basis voor online succes!

Woocommerce; een webshop plugin speciaal voor WordPress die de webshop markt langzaam naar zich toe trekt.

Misschien heb je het al eerder gelezen: WordPress is voor ons het meest gebruiksvriendelijk content management systeem. Wanneer je een webshop wilt beginnen is het vanzelfsprekend dat je dezelfde gebruiksvriendelijkheid verwacht. Hierdoor is de keuze voor Woocommerce snel gemaakt. Een gebruiksvriendelijk CMS is belangrijk omdat je hiermee gemakkelijk pagina’s kan aanmaken om producten aantrekkelijk te tonen. En hoe beter de content des te beter de vindbaarheid en conversie.

Zoals je ziet hieronder in de grafiek wint Woocommerce langzamerhand terrein.

Woocommerce als basis van online Succes

De voordelen op een rij

1 Producten plaatsen
Het plaatsen van producten is net zo eenvoudig als het plaatsen van een blog item het enige verschil is dat er een prijs moet worden ingevuld. Doordat je producten kan voorzien van een korte en lange productomschrijving is het gemakkelijk om te optimaliseren voor Google. Schrijf je veel over je producten dan zullen bezoekers je makkelijker vinden. Net zo makkelijk als bloggen in WordPress.

2 Betaalbare webshop laten maken
Het bouwen van een webshop in Woocommerce is minder ingewikkeld dan het bouwen in bijvoorbeeld Magento. Naast de bouw zijn eventuele aanpassingen en uitbreidingen vrij kostbare ingrepen, om nog over het onderhoud te zwijgen. Woocommerce is op de lange termijn ook goedkoper dan “hosted carts” zoals bijvoorbeeld Shopify. Het meest goedkope abonnement kost 30 dollar per maand buiten de commissies die je moet afdragen bij een sale.

3 Ruime keuze in plugins
Om aanpassingen en uitbreidingen te doen in Woocommerce kun je contact opnemen met ons. Wij kijken voor jou of er een geschikte plugin aanwezig is en wat hierbij de kosten zijn. Omdat Woocommerce op 42% webshops het systeem is zijn al duizenden mensen voorgegaan met hetzelfde probleem. Hierdoor hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden en is er voor ieder probleem wel een oplossing (plugin).

4 Mijn webshop, mijn keuzes.
Bij een webshop zoals Shopify of PrestaShop moet je de business volgens hun regels runnen. Bij een Woocommerce webshop is dat niet aan de orde omdat deze op een eigen hosting staat. Hierdoor komen er ook geen transactiekosten naar het platform bij kijken. Wanneer je gebruik maakt van Woocommerce heb je alle touwtjes zelf in handen. Wil je een nieuwsbrief element toevoegen aan je webshop? Stuur ons een mailtje en het is geregeld!

5 Yoast SEO werkt ook in Woocommerce!
Yoast is er niet alleen voor om je pagina’s te optimaliseren maar dit werkt net zo makkelijk voor producten. Als je Google Analytics goed koppelt met Woocommerce heb je een duidelijk overzicht welke producten er het meest bekeken worden, welke bezoekers via Facebook een bepaalt product aanschaffen of welk product meer aandacht nodig heeft. Hoe meer je op tijd kan bijschalen hoe meer verkopen er uiteindelijk gedaan worden.

6 Hoe krijg ik iDeal op mijn website?
Woocommerce leent zich perfect om een koppeling te maken met iDeal. Wij maken altijd gebruik van Mollie als een Payment Provider. Deze partij is de grootste en meest betrouwbare in Nederland. Wil je zelf iDeal op je website gebruiken? Maak dan hier jouw eigen Mollie account aan.

Webshop laten maken?

Na het lezen van het blog nog vragen of wil je graag een afspraak maken?
Vul het contactformulier in en wij nemen graag contact met je op!