fbpx
WordPress hosting kiezen

Goeie hosting zorgt voor meer omzet. Waar moet je op letten?

Anno 2020 moeten we niet meer kijken naar de goedkoopste hosting. We vinden het tegenwoordig ook prima om voor een telefoonabonnement €50,- te betalen en sluiten dit zonder na te denken af voor de aankomende twee jaar. Mooi, nieuwste iPhone op zak, maar levert het je ook extra klandizie op?

Een goede website levert continu klanten op die voor extra omzet zorgen, daar ga je toch niet op bezuinigen? Maar wat kost goede hosting nou eigenlijk? Dat ga je lezen in dit item, ik kan je alvast verklappen dat het in ieder geval veel goedkoper is dan die nieuwe iPhone in je zak.

Waar gaan we het over hebben?

Leestijd 6 minuten

Website hosting bestellen

Het zoeken naar een goede hostingpartij is vaak lastig, wat doen zij nou eigenlijk voor mij en hoe weet ik dat ik niet te veel in mijn pakket heb? Met onze jarenlange ervaring in hosting en het testen van verschillende partijen weten wij exact wat jij nodig hebt! Wij werken uitsluitend met WordPress omdat dit voor de eindgebruiker, voor jou als ondernemer en website eigenaar, het gemakkelijkst is. Mits alle technische facetten van hosting voor jou worden weggenomen.

Wat heb ik nodig voor het hosten van een website?

Een server en een domeinnaam die aan elkaar gekoppeld zijn. Deze twee kan je vaak overal wel kopen, een simpele zoekopdracht in Google naar webhosting geeft ons 18,2 miljoen hits. Maar pak vooral niet de eerste de beste en zeker niet de goedkoopste. Één van de belangrijkste onderdelen van hosting is de bereikbaarheid en service van het hostingbedrijf. Dit contact moet minimaal via mail of een live chat binnen het uur worden beantwoord. Wanneer je contact kan leggen middels Whatsapp weet je dat je een goeie partij hebt gevonden. Vergeet ik bijna de telefoon nog!

WordPress hosting kiezen

Tegenwoordig is hosting er in verschillende maten. Het is erg afhankelijk van wat je wilt gaan doen en hoeveel tijd je eraan kwijt wilt zijn. Wil je een comfortabel hostingpakket raad ik je aan op zoek te gaan naar een pakket met minimaal de volgende eisen:

 1. Snelle service; Het aller belangrijkste voor jou als website eigenaar is de partij waarmee je zaken doet. Helpen ze je adequaat en pakken zij dingen pro-actief op met vriendelijke service?
 2. Minimaal NVMe hosting; Anno 2020 mag je gewoon verwachten dat je de snelste vorm van opslag hebt voor jouw website. Wij verbeteren altijd onze hardware. Aankomende periode gaan we zelfs een stapje verder, van NVMe naar AMD Epyc servers.
 3. Backups; Op z’n minst iedere dag 1 backup zonder er naar om te kijken, volledig geautomatiseerd over je gehele hosting pakket. Met onze hosting nemen we dit een stapje verder, we maken ieder uur een backup. Genoeg ruimte om fouten te maken, wij fixen het. Stuur gewoon een mailtje of bericht via WhatsApp.
 4. SSL; Toen de AVG wet werd ingevoerd werd het SSL “slotje” voor de domeinnaam verplicht, een basisvorm van deze SSL verbinding mag tegenwoordig wel inbegrepen zijn.
 5. Dataverkeer; Kijk goed of er een maximaal aantal GB aan dataverkeer of breedband van toepassing is. Wij doen dit graag op Fair Use policy, voor het MKB en wat grotere bedrijven staat dit gelijk aan onbeperkt, bij ieder pakket. Maak dit vooral bespreekbaar met de hostingpartij.
 6. Persoonlijke service; Had ik al gezegd hoe belangrijk service is? Als er een probleem voordoet wil je dat het wordt opgelost. Mailen, WhatsAppen, live chat of bellen moet mogelijk zijn. Probeer in het eerste contact te kijken hoe de hostingpartij dit oppakt en maak daaruit je keuze.

Kies voor uitsluitend WordPress webhosting.

WordPress is hét systeem wanneer je het hebt over gemakkelijk content beheer. Met dit Content Management Systeem is het zeer eenvoudig om een website op te zetten en bij te werken. Zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven kan jij al een website opzetten. Niet voor niets draait 35% van alle websites in de wereld op WordPress. Dit wil jij ook en daarom moet je zoeken naar webhosting voor specifiek WordPress. Dan weet je zeker dat processen voor jou zijn geautomatiseerd. Dit scheelt jou als ondernemer tijd, je hebt het immers druk zat.

Je moet één ding doen waar je écht goed in bent, alleen zo wordt je beter. Apple heeft ook maar een klein aantal producten, maar allemaal wel heel goed! Hosting die gericht is op WordPress bevat:

 • automatische backups
 • Automatische updates van WordPress, thema en plug-ins.
 • Snelheidsoptimalisaties specifiek voor WordPress
 • En bovenal hele goeie support wanneer je website niet goed werkt

WordPress Managed Hosting, zoals je dat met een chique woord noemt, is echt een super oplossing. Het is misschien €5,- tot €10,- duurder dan normale hosting maar dit is het meer dan waard. Wat ga je doen als je website gehackt wordt? Het support team helpt je binnen het uur weer online zijn! Je bespaart toch ook niet op je mobiel?

Tip: Kies vooral niet voor partijen die heel veel reclame maken of hosting verkopen voor €1,- Met reclame maken is niks mis maar het geld wat in dure campagnes op tv gestoken wordt kan beter in het onderhoud van de servers gestoken worden. Sommige van deze grote hosting partijen hebben servers in het buitenland staan. Veel te ver weg voor de verbinding tussen de Nederlandse bezoeker en website. Goedkoop is zeker duurkoop in deze branche!

Optimalisaties zonder technische kennis

Goede hostingpartijen bieden extra’s aan op hostingniveau. WordPress installatie met één druk op de knop bijvoorbeeld. Of het optimaliseren van afbeeldingen zodat jouw website sneller wordt. Dit kan, zonder extra tools, heel veel tijd en frustraties kosten! Wij bieden onze klanten een testomgeving aan met 1 klik. Je zet heel gemakkelijk een kloon van jouw website op een subdomein. Zo kan je eerst testen voordat je de “kloon” terug verhuisd.  

Één van de grootste fabels is dat WordPress onveilig zou zijn. Het systeem an sich is niet onveilig, het is de gebruiker die een te makkelijk wachtwoord heeft of geen updates uitvoert. Met goede hosting heb je geen omkijken naar de veiligheid. Vaak worden lekken automatisch op regelniveau gepatcht. Met Imunify360, Virustotal, Sucuri en SpamExperts, worden deze risico’s tot een minimum teruggebracht.

Geen gedoe, gewoon online!

tools voor webhosting

Goede hosting belangrijk voor zoekmachines

Kiezen voor de goedkoopste hosting kan invloed hebben op hoe hoog je scoort in de zoekresultaten. Naast je SEO score kan slechte hosting ook invloed hebben op je conversie. Dubbelop slecht dus, geen bezoekers en de bezoekers die komen converteren slecht. Maar je hebt wel €10,- bespaart op je belangrijkste tool die klanten binnenhaalt.

Wanneer je een website bij een internetbureau hebt laten maken kan het handig zijn om daar ook hosting af te nemen. Naast de prijs en de specificaties heeft het ook andere voordelen:

 • 1 vaste contactpersoon
 • Geen tijd verliezen door “vingerwijzen” van webbureau naar hostingpartij
 • Zeer gemakkelijk wijzigingen doorvoeren
 • Het bureau kent de hosting door en door

Volgens Google is de belangrijkste factor van gebruiksvriendelijkheid: snelheid. Als een website traag is kiest de bezoeker eerder voor het “kruisje” rechtsboven dan voor jouw bedrijf, weg potentiële klant.

Tip: Lees in ons Ebook de beste tips om de bezoeker langer geïnteresseerd te houden. 

Google wil dat haar gebruikers het beste zoekresultaat krijgen op hun vraag (zoekopdracht). Hoe trager jouw website, hoe gebruiksonvriendelijker, des te lager jouw website in de zoekresultaten. Google gaat vervolgens op zoek naar de website van jouw concurrent, alleen maar omdat je de goedkoopste hosting wilde hebben.

Al met al moet jij doen waar jij goed in bent, jouw business runnen!

Het meest belangrijke aspect van WordPress hosting is dat je niet te veel tijd kwijt bent aan technisch gepeupel. Je website moet online zijn en de technische rompslomp moet de hosting partij lekker oplossen. Alleen zo kan jij je focussen op je eigen bedrijf en gaat jouw website meer voor jou opleveren. Wil je meer advies over het kiezen van de juiste hosting? Stuur ons een berichtje via de chat of bel/mail. We helpen je graag, zoals een goede hostingpartij behoort te doen!

Tijd voor serieuze hosting?

Bekijk ons volledige hosting aanbod!
Je bent al online vanaf 15,- per maand, inclusief domeinnaam!

Meer klanten met de juiste basis!

Download Gratis ons E-book!
Effectieve WordPress tips 2020