fbpx

Hoelang gaat een website mee?

Het einde van het jaar is weer in zicht. Een jaar waarin je fijne nieuwe contacten hebt gemaakt, mooie producten geleverd hebt en klanten tevreden hebt gesteld. Zoals iedere ondernemer wil je dit jaar succesvol afronden en vol goede moed het volgende in gaan. Hierbij wil je betere resultaten behalen dan het jaar daarvoor maar wat is hiervoor nodig? Moet je je strategie gaan aanpassen of kan je jezelf nog beter profileren op het wereld wijde web? Hoe lang gaat een website mee?

Vroeger was alles beter

Tegenwoordig gaan websites korter mee dan vroeger. Het internet en de technische mogelijkheden veranderen razendsnel. Bezoekers anno 2018 maken graag gebruik van de nieuwste technieken en hierbij moet de website er ook nog goed uitzien. Door deze snelheid, waarmee onze eisen en ontwikkelingen veranderen, kan een website natuurlijk niet stilstaan!

Techniek

Zoals je hebt kunnen lezen in onze Black Friday blog is er een enorme verschuiving gaande bij de consument. Wij zijn met z’n alle steeds meer onderweg en bekijken websites hierdoor ook steeds meer op andere devices. Vraag jezelf dan ook af of je website nog steeds zo mooi is op mobiel of tablet? Kan ik net zo snel navigeren op mijn website op mijn mobiel als op mijn desktop? Is het aanpassen van mijn website gemakkelijk door middel van een CMS of moet je dit tussen de ingewikkelde codes doen?

Wij maken iedere website in het WordPress CMS. Dit systeem is open source en wordt ondersteund door een hele grote community. Hierdoor is het mogelijk om jouw website gemakkelijk up-to-date te houden voor gebruikersgemak, security en design. Dit heeft een grote invloed op de houdbaarheid van jouw website. Stel je voor dat jouw website gehackt wordt omdat hij niet up-to-date is, dit is indirect schadelijk voor je reputatie en imago.

Gebruiksvriendelijkheid

Tegenwoordig raken wij net zo snel aan iets gewend als dat wij het kunnen vergeten. Zo zit het ook met gebruiksvriendelijke eisen van een website. Het kan zo maar zijn dat we dit jaar nog een heel groot menu bovenin verwachten terwijl wij volgend jaar eisen dat deze zit verstopt achter een hamburger icoontje. Voer in ieder geval deze designtrends door in je website, zo schrik je in ieder geval niet je bezoekers af.

Doorontwikkelen vs vernieuwen

Soms is het beter om afscheid te nemen van je website dan hierop door te borduren. Anno 2018 is het belangrijk om iets nieuws te gaan bouwen wanneer je weinig tot geen bezoekers hebt. Of als jouw website heel ouderwets oogt. Maar denk ook aan het technische aspect, als je niet gevonden wordt op Google moeten alle alarmbellen af gaan. Veranderingen zijn juist goed, omarm deze dan en zorg ervoor dat je vernieuwd.

Maar hoe lang gaat een website mee?

Wanneer je je begint af te vragen wat de houdbaarheid is van jouw website dan is hij meestal aan vervanging toe. Vraag jezelf dan ook kritisch af of het bezoeken van jouw website een prettige ervaring is. Houd ook in de gaten of je in zoekmachines nog goed scoort. De vormgeving is essentieel voor de uitstraling van jouw bedrijf. Wij hanteren om deze redenen een houdbaarheid van 3/4 jaar. Dit klinkt natuurlijk erg kort omdat een nieuwe website een investering eist. Denk aan je betrouwbaarheid en conversie, je wilt immers zo veel mogelijk klandizie behalen. Bespaar dan niet op het visitekaartje wat een (potentiële) klant als eerste ziet.

Onzeker?

Op de houdbaarheid van een website zal je vaak verschillende antwoorden krijgen. Het is maar net met welke oog je ernaar kijkt, op design, marketingtechnisch of qua techniek. Bij Flerque kijken wij naar optimalisatie zodat jouw website optimaal wordt benut.

Moet ik een nieuwe website?

Benieuwd of jouw website aan vervanging toe is?
Neem gerust contact met ons op en wij bekijken hem vrijblijvend!