fbpx

Waarom WordPress?

Wij zijn gek op WordPress en bouwen dan ook iedere website op dit prachtige platform. Maar waarom is nu juist dit Content Management Systeem(CMS) de juiste keuze voor jouw website?
Een terechte vraag als je kijkt naar het verschillende aanbod van deze systemen en de verschillende meningen hierover. In dit artikel ga ik hier dieper op in.

Er zijn genoeg verschillende onderzoeken over ieder content management systeem. Ieder internetbureau heeft dan ook een andere voorkeur of mening. WordPress is ontwikkeld met de gebruiker in het achterhoofd. Zodra de website online is is het gemakkelijk voor jou om de website bij te houden. Het is heel eenvoudig om een nieuw bericht of een nieuwe pagina toe te voegen.

De WordPress Community
Wordpress bestaat al meer dan 15 jaar en heeft een bijzonder grote achterban. Hierdoor wordt er continu gewerkt aan WordPress om dit systeem te verbeteren. Deze ontwikkelaars doen dit van over de hele wereld gratis omdat ze gewoon van WordPress houden. Hierdoor kunnen wij de kosten voor de bouw van de website ook laag houden.

Maar WordPress is toch om te bloggen?
Dit is een bekend vooroordeel over WordPress maar niks is minder waar. De website van NRC, BUX, Tele2, om zo een paar te noemen, zijn toch ook niet alleen om te bloggen? Sterker nog Tele2 heeft er een uitgebreide webshop gebouwd in WordPress!

WordPress wordt toch vaak gehackt?
Doordat er zoveel developers van over de hele wereld werken aan het CMS worden beveiligingslekken vaak binnen enkele uren gedicht. Het is dus van groot belang dat jouw website up-to-date wordt gehouden. Laat daarom altijd jouw WordPress website updaten. Het updaten zit bij ons hostingpakket inbegrepen. Heb je geen compleet hosting pakket van Flerque, dan bespreken wij graag de mogelijkheden om jouw website te updaten.

Uitbreiden zonder einde
Zoals Tele2 een webshop heeft gebouwd in WordPress, zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Voor WordPress zijn enorm veel plugins te installeren. Om bijvoorbeeld de snelheid te optimaliseren of om jouw website hoger in Google te plaatsen. Maar let op, hoe meer plugins hoe trager de website. Ons advies is dan ook om niet zomaar plugins te gaan installeren maar laat hier een professional naar kijken.

Google en WordPress
Om te optimaliseren voor Google maken wij graag gebruik van de Yoast SEO plugin. Deze plugin geeft namelijk voor de webbeheerder goed weer hoe de tekst scoort in een zoekmachine. Buiten dat het enorm goed inzicht geeft hoe vaak een zoekwoord wordt gevonden is het technisch ook een goede aanvulling. Dus al met al ben je met WordPress in de goede richting volgens Google.

Voordelen

  • WordPress is gratis en dat blijft het ook
  • Makkelijk in gebruik
  • Gemakkelijk uit te breiden
  • WordPress is SEO vriendelijk
  • Veilig en vertrouwd

Nadelen

  • Veel plugins = langzame website
  • Veel kwakzalver webdesigners
  • Onderhoud is nodig.

Website laten maken?

Na het lezen van het blog nog vragen of wil je graag een afspraak maken?
Vul het contactformulier in en wij nemen graag contact met je op!