Kennisbank

Affiliate

Wat is affiliate.

Een ander woord voor Affiliate is ook wel partner, en is iemand met een website of webshop waarop diegene advertenties kan en wil weergeven. Met behulp van promotiemateriaal van adverteerders kan de affiliate bezoekers doorsturen naar deze adverteerder. Makkelijk uitgelegd is Affiliate een persoon die producten promoot van iemand anders.

De affiliate zorgt ervoor dat de aangeleverde advertenties goed aansluiten op de doelgroep, dat de advertenties op goed zichtbare plekken op de website worden weergegeven en maakt via blogposts of posts op Social Media de lezers en volgers enthousiast voor het aangeboden product, dienst of website van de adverteerder.

Voor al deze vormen van promotie wordt de affiliate door de adverteerder betaald. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, dit is affiliate marketing.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per page view betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

Affiliate marketing is een vergoedingsstructuur, het gaat meestal uit van een no cure no pay principe, waarbij de affiliate dus alleen wordt betaald als er verkopen uit de geplaatste advertentie of post voortkomen. De vergoedingsstructuren van affiliate marketing zijn:

    • Pay Per Click (PPC): Een vast bedrag wordt uitbetaald per klik op de link.
    • Pay Per Lead (PPL): Een vast bedrag wat wordt uitbetaald nadat een potentiele koper contact heeft opgenomen met het bedrijf na aanleiding van een link ergens anders.
    • Pay Per Sale (PPS): Een vast bedrag wat wordt betaald wanneer er een conversie heeft plaatsgevonden.
    • Pay Per View (PPV): Een vast bedrag wordt betaald elke keer dat de advertentie gezien is.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.