Kennisbank

Alt-tag – alt-attribuut

Wat is een alt attribute.

Een Alt-Attribuut of Alt-Tag wordt ingevuld als titel van een afbeelding en geeft een samenvatting van wat er te zien is op de afbeelding. Het geeft een extra waarde aan een afbeelding mee, die wordt gezien door een bezoeker van de website maar ook door de zoekmachines. Hiermee komt de website hoger in ranking.

Vroeger werden Alt-Tags gebruikt omdat door traag internet de afbeeldingen slecht of niet laadde. Bezoekers wilde hun inbelminuten of MB’s niet inleveren en zette dus de afbeeldingen uit. Door de alt-tags konden bezoekers van de website toch zien welke afbeelding er hadden moeten verschijnen.

Anno nu blijkt dat zoekmachines die Alt en Title tag nog steeds uitlezen. Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo hebben aparte indexeringen voor afbeeldingen en plaatjes. Andere zoekmachines zullen de tekst in de Alt Tags indexeren als additionele content van een webpagina. Wanneer de Alt Tags niet gebruik worden laten de website eigenaren een ideale kans lopen om relevante trefwoorden nogmaals onder de aandacht te brengen. Het is dus belangrijk dat een zoekmachine snapt wat er staat.

Alt-Tag zijn ook gemaakt om voorgelezen te kunnen worden aan slecht ziende of blinde, de computer kan de Alt-Tag voorlezen zodat de visueel beperkte precies weten wat er op de afbeelding te zien zou moeten zijn.

Over het algemeen kan in de Alt-Tag meer informatie kwijt dan in de beperkte ruimte van een button, hier kan handig gebruik van worden gemaakt. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de Alt-Tab iets beschrijft dat niet klopt. Het toevoegen van de juiste tekst kan de website niet maken of breken, maar zeker wel mee helpen naar een goede ranking.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.