Kennisbank

Backlinks

Wat zijn backlinks.

Backlinks staat voor een verwijzing van een andere website naar de eigen website. Een website heeft backlinks nodig om hoger te komen in zoekmachineresultaten en hiermee meer bezoekers te trekken. Een andere benaming is externe link of inbound link.

Het aantal backlinks en de relevantie ervan weegt sterk mee in de ranking van zoekmachines, de links op websites die veel externe links hebben wegen hierin het zwaarst mee.

De perfecte backlink is een link op een concurrerende pagina. Het is bewezen dat zoekmachines het meeste waarde hechten aan links op concurrerende sites. De minst belonende backlinks zijn de links naar pagina’s die verder geen overeenkomsten hebben of de link op een pagina die laag in ranking staat. Daarnaast heeft een paid link, een link waarvoor betaald word, ook weinig effect op de ranking in de zoekmachines, omdat de paid link meestal niet past bij de content van de website.

Backlinks op social media is ook een goede optie. Wel is het hierbij belangrijk dat er met regelmaat een link word geplaats, want een eenmalige vermelding voegt weinig tot niets toe aan de ranking in de zoekmachines. Wederom zal een vermelding op een social media pagina met veel volgers meer impact hebben op de ranking dan met een handje vol volgers.

Een backlink via een startpagina of overzicht pagina, ook wel directories genoemd, kan handig zijn mits er niet per se een linkdeal teruggevraagd word, want dan zakt de ranking in de zoekmachines weer. Wel vermelden ze duidelijk in welk werkveld de websites zich begeven en kunnen hierdoor wat bezoekers opleveren, veel kleine ‘linkjes’ maken weer één grote link.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.