Kennisbank

Blackhat

Wat betekent blackhat.

Blackhat staat voor het illegaal optimaliseren van een website voor zoekmachines. Oftewel alle niet toegestane trucjes die uitgehaald kunnen worden om hoger in de zoekmachines te komen. Veelal werken deze trucjes maar heel kort voordat Google erachter komt en het afstraft.

Blackhat optimalisaties zijn eigenlijk alle manieren die er zijn om ervoor te zorgen dat de website zo hoog mogelijk gerankt wordt zonder hiervoor te betalen. Een veel voorkomende black hat SEO techniek is het plaatsen van keywords op de website in dezelfde kleur als de achtergrondkleur. Zodoende kunnen de bezoekers deze woorden niet zien maar de zoekmachines wel. Er is dus geen overdaad aan zoekwoorden, maar de vindbaarheid gaat omhoog omdat er meer zoekwoorden gevonden zijn.

Een andere manier is het verkrijgen van zoveel mogelijk links die helemaal niet passen bij de website zelf. Door veel links te gebruiken worden overal kleine lijntjes uitgezet die de zoekmachines weer zien als pluspunten want de website wordt hierdoor belangrijk geacht, terwijl in werkelijkheid de links niets met de website te maken hebben en er enkel zijn om hoger in de zoekresultaten te komen.

Dan is er ook nog een Blackhat vorm genaamd Cloaking. Dit is een verhullende actie. De bezoeker krijgen andere content te lezen dan dat de zoekmachine crawlers aan de achterkant van de website hebben gevonden, waardoor de ranking omhoog gaat. Deze manier is zeer vernuftig voor het snel verkrijgen van veel verkeer, maar zeer gevaarlijk omdat deze vrij snel te achterhalen is door de zoekmachines en bestraft wordt met een zware penalty.

En als laatste is er gebruik maken van Spam. Deze methode bestaat uit het automatisch plaatsen van spamreacties op invulformulieren. Of dit nu in een reactievlak, enquête of aanmeldformulier wordt gedaan; spambots vinden altijd hun weg. Deze spambots plaatsen meestal onzingebrabbel in een vreemde taal, met een vreemde lange URL ergens verstopt in de tekst. Zo genereren ze automatisch een backlink bij een gewenste website wanneer de spambot niet wordt tegengehouden door websitebeveiliging.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.