Kennisbank

Blog

Wat is een blog.

Een blog, of een weblog, is een website of webpagina die is gemaakt om kennis of informatie te delen. Een blogpost, wat een tekst is die is geschreven door de blogger, kan bijvoorbeeld per dag worden toegevoegd. Het idee van een blog is dat het frequent wordt bijgehouden door de auteur. De blogs worden gedeeld met de bezoekers. Vaak is een blog ook gelinkt aan een social media kanaal. Het is op de meeste blogs mogelijk om als bezoeker te reageren op de blogposts.

De inhoud van een blog kan erg gevarieerd zijn. Meestal heeft een blog een persoonlijk karakter. Het kan gaan over het persoonlijke leven van de blogger, bijna als een dagboek, of over iets waar de blogger in geïnteresseerd is. Het onderwerp van een blog kan dus erg divers zijn. Ook kan een blog door meerdere mensen gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een discussie of waarin meerdere mensen bijdragen aan een samenhangende content van de blog. Een blog kan ook anoniem zijn.

Een blog heeft meestal een bepaald format. Veel bloggers maken gebruikt van bepaalde programma’s, veelal gratis beschikbaar, zoals Blogger en WordPress. De meeste blogs bestaan vooral uit teksten en geschreven artikelen. Maar er zijn ook blogs die zich meer richten op audio, video of afbeeldingen, of een combinatie van dit alles. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van video heet dit een vlog. Een vlog heeft hetzelfde idee als een blog, behalve dat een vlogger zich uit door middel van beeldmateriaal.

Blogs zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden. Een blog is naast sociale media een manier om je op het internet te uiten. Het beroep blogger of vlogger is dan ook steeds populairder geworden.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.