Kennisbank

Call to action

Wat is goede Call to action.

CTA is een afkorting voor call to action. Een CTA wordt veel voor marketingdoeleinden ingezet. Met een call to action worden bezoekers op een website aangezet tot het uitvoeren van een bepaalde actie, zoals het overgaan tot een aankoop, een download of het opnemen van contact. Een goede call to action kan de effectiviteit van de website verhogen.

Wil je dat jouw website tot meer conversie leidt? Dan is een goede CTA onmisbaar. Website bezoekers bepalen in slecht een paar seconden of een website voor hen nuttig is of niet. Een call to action maakt duidelijk wat het doel van de website is en of deze antwoord geeft op de vragen waar de bezoeker mee zit of de problemen die hij wil oplossen.

Denk goed na over het doel van de CTA. Wat wil je dat jouw website bezoekers doen of wat wil je bereiken? Wanneer je weet wat het doel van jouw pagina is, kun je de CTA hierop aanpassen. Zo stuur je bezoekers in alle stadia van jouw sales funnel.

Voorbeelden van Call to actions:

  • Aankoop doen
  • Offerte aanvragen
  • Brochure aanvragen
  • Afspraak maken
  • Contact opnemen
  • Informatie opvragen
  • Emailadres achterlaten
  • Whitepaper downloaden

Stel het doel is dat de bezoekers van de website een offerte op moeten vragen. Dan is het belangrijk dat zij hiervoor een formulier kunnen vinden dat gemakkelijk in te vullen is. Dit formulier moet niet alleen op de ‘offerte pagina staan’, maar ook op andere webpagina’s. En ook op social media kan hiernaartoe worden verwezen.

Een goede call to action is opvallend. Bijvoorbeeld in de vorm van een knop die duidelijk aanwezig is op de website. Met knoppen of teksten zoals ‘lees verder’, ‘bestel nu’ en ‘neem contact op’ zet je de bezoeker aan tot actie. Een goede call to action moet zo concreet mogelijk zijn.

En de knop is niet het enige element van een goede CTA. Elke pagina moet tot de bijbehorende call to action leiden. Alle content moet zo worden aangepast dat de bezoeker wordt aangezet tot het overgaan tot actie.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.