Kennisbank

Content Management Systeem

Wat is een CMS.

Cms staat voor content management system. Het is het systeem achter een website die ervoor zorgt dat de gebruiker gemakkelijk de website kan beheren en content kan publiceren op het internet. Hierbij is geen technische kennis vereist en de gebruiker hoeft geen kennis te hebben van HTML.

Als gebruiker kun je inloggen in het systeem. Tekst wordt opgemaakt op een pagina die overeenkomt met een tekstverwerker. Deze wordt vervolgens gepubliceerd. De platte tekst wordt ingevoerd en door middel van een sjabloon omgezet naar een lay-out die leesbaar is door de bezoeker van de website.

Een aantal bekende voorbeelden van CMS platformen zijn Joomla, WordPress en Drupal.

Veel bedrijven maken gebruik van CMS omdat dit verschillende voordelen oplevert:

  • Er is geen technische kennis vereist: Wanneer een website regelmatig moet worden aangepast is een CMS erg handig. Verschillende gebruikers zonder technische kennis kunnen gemakkelijk aanpassingen maken. Er hoeft geen HTML code te worden geschreven. Marketeers kunnen de content direct toevoegen en publiceren.
  • Werken met lay-outs en templates: de content wordt aangemaakt binnen bepaalde templates. Hierdoor ziet elke content die wordt gepubliceerd er consistent uit. De huisstijl van de organisatie kan hierdoor makkelijk worden aangehouden. Hoewel de content dus steeds kan worden aangepast, blijft de vormgeving gelijk.
  • De website heeft een heldere structuur: Een CMS maakt het makkelijk om de website een duidelijke structuur te geven. Pagina’s en subpagina’s kunnen worden aangemaakt. Hierdoor is de website gebruiksvriendelijk. Gebruiksvriendelijke websites scoren hoger in de ranking van Google.
  • De website kan veilig worden onderhouden: Het is niet nodig om elke gebruiker van het CMS systeem toegang te geven tot de bronbestanden. Hierdoor wordt de kans op problemen en fouten verkleind.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.