Kennisbank

Content

Wat is content.

Het begrip content, wat vanuit het Engels letterlijk ‘inhoud’ betekent, wordt gebruikt om inhoud aan te duiden die is bedoeld om gedeeld te worden met bezoekers of publiek op het internet. Content kan dus van alles zijn, van informatie via schrift of beeld of wat op een andere manier wordt overgebracht van gebruiker of bedrijf naar bezoeker, klant of naar een ander bedrijf. Dit kan worden overgebracht via verschillende soorten media, zoals bijvoorbeeld tv, radio en internet. Het internet heeft het de laatste jaren makkelijk gemaakt voor mensen om content uit verschillende soorten media te bereiken en heeft ook gezorgd voor een digitalisering van verschillende soorten media. De content van de gedigitaliseerde media is daarom makkelijker beschikbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan e-books.

Digitale content wordt overgebracht via het internet. Het is een vorm van marketing. Content is ook wel de inhoud van een website. De content is gebaseerd op het doel van de website. Alle content moet hier op gefocust zijn en dienen om dit doel te ondersteunen. Ook moet de content zorgen dat de website zo goed mogelijk vindbaar is door zoekmachines. Zo moeten de teksten geschreven zijn volgens de SEO richtlijnen. Dit maakt een website doelgericht en efficiënt. Voor goede digitale content is het dus belangrijk om goed vast te stellen wat de doelgroep is en alle content hierop af te stellen.

Alles wat op sociale media wordt gedeeld door gebruikers is ook digitale content. Foto’s of video’s op instagram, tweets en posts op Facebook. Dit is allemaal content. Ook hier geldt dat het een vorm van marketing is en dat goed moet worden gekeken naar wat het doel is van het sociale media account. Is het om iets te verkopen of om meer volgers te krijgen? De content strategie moet hierop worden gebaseerd.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.