Kennisbank

Cost per Action – Cost per Acquisition

Wat is CPA.

CPA staat voor Cost per Action of Cost per Acquisition: kosten per actie of kosten per acquisitie (letterlijk vertaald kosten per verworven of verkregen lid). Beiden zijn afrekenmodellen voor online advertenties. CPA betekent dat er pas betaald wordt wanneer er een actie wordt ondernomen naar aanleiding van een online advertentie. Het soort actie dat hiermee wordt bedoeld kan enorm uiteenlopen, van het aanvragen van een offerte tot het aanmelden voor een nieuwsbrief. Maar dit gaat altijd verder dan enkel een klik op de link.

Cost per Action houdt dus een actie in die meer is dan de daadwerkelijke klik. De actie kan een formuliervulling zijn om een ​​lead te genereren, een enquête in te vullen voor feedback, het bekijken van een video, een app downloaden, het aankopen van een product of dienst of een aantal acties achter elkaar, zolang er tracking-mogelijkheden zijn. De specifieke actie waarvoor betaald moet worden, wordt bepaald voordat de campagne wordt gestart en de inspanningen die tijdens de campagne worden geleverd zullen gericht zijn op het sturen in de richting van de specifiek gekozen actie.

De Cost per Acquistion heeft specifiek fixatie op het verwerven of verkrijgen van een nieuwe klant. Hierin lijkt cost per action en cost per acquistion enigszins op elkaar. Het grote verschil is dat cost per acquistion echt gefocust is op het verkrijgen van nieuwe klanten, terwijl cost per action ook om andere acties kan gaan. Meestal gaat het om het invullen van formulieren. De adverteerder zal zich willen richten op een specifieke leeftijdscategorie, geslacht of een andere statistiek waarmee ze willen werken. Ze leiden de bezoekers via de link naar een landingspagina, waar een formulier kan worden ingevuld. Op dat moment ontvangt de adverteerder de contactgegevens van de bezoeker en kan deze rechtstreeks contact opnemen om gericht reclame te sturen. Het is het daadwerkelijke invullen van het formulier dat verwijst naar de acquisitie in dit scenario.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.