Kennisbank

Cost Per Click

Wat is CPC.

CPC staat voor Cost-Per-Click, oftewel de kosten per klik. Elke keer als een bezoeker op een link klikt, kost dit de adverteerder geld. Staat de link op een website en wordt deze link honderden keren bekeken maar nooit op geklikt, wordt er niets betaalt. Wordt er honderden keren op geklikt, dan moet er honderden keren een bepaald bedrag worden afgerekend.

Een adverteerder biedt in bijvoorbeeld AdWords van Google op een positie van een link en spreekt een bepaald bedrag af dat betaald moet worden als een bezoeker erop klikt. De prijs hiervan hangt van verschillende factoren af, zoals de hoogte van de link in zoekmachines, de plek van de link en wat voor soort link het is.

Er is CPC met sleutelwoorden en CPC op basis van inhoud.

  • -CPC met sleutelwoorden: Adverteerders kiezen een sleutelwoord waarvan zij verwachten dat hun klanten dit intikken in een zoekmachine wanneer deze naar een product of dienst opzoek gaan. Wanneer de bezoeker een website bezoekt waar reclame op verschijnt, kan de link van de adverteerder getoond worden. Zodra een bezoeker op deze link klikt gaat de CPC in en krijgt de adverteerder een rekening.
  • CPC op basis van inhoud: Dit werkt bijna hetzelfde als met sleutelwoorden, alleen hoeft de bezoeker geen sleutelwoorden in te vullen maar wordt de link getoond op willekeurige websites op basis van het zoekprofiel van de bezoeker. Dus de bezoeker hoeft op dat moment niet perse op zoek te zijn naar dit product of deze dienst, maar heeft er in het verleden interesse in gehad waardoor er nu advertenties getoond kunnen worden. Dit werkt dus op basis van het profiel van de bezoeker.

Het doel van CPC is het creëren van veel verkeer op een website in de hoop meer klanten te werven en meer omzet te maken. Het nadeel van CPC is dat wanneer een bepaalde klant dus meerdere keren op dezelfde link klikt, dit keer op keer geld kost en niets opbrengt.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.