Kennisbank

Cost per Lead

Wat is CPL.

CPL staat voor Cost per Lead. Een CPL-vergoeding wordt uitgekeerd wanneer een bezoeker persoonsgegevens achterlaat op de website van de adverteerder. Een lead is bijvoorbeeld een informatie-aanvraag of een inschrijving voor een nieuwsbrief. De adverteerder gebruikt deze gegevens vervolgens voor marketingdoeleinden.

Een lead bij CPL zit tussen een bezoeker en een klant in. Het is een potentiële afnemer, maar er heeft nog geen transactie (aankoop) plaatsgevonden. Bij een CPL is het dus niet de bedoeling dat er direct een product of dienst verkocht wordt, de adverteerder wil slechts bepaalde informatie verkrijgen via de advertentie. Dit kan bijvoorbeeld een mailadres zijn of een telefoonnummer om de lead vervolgens te benaderen voor een aanbod. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen sales leads en marketing leads. Bij een sales lead zal er na de CPL contact worden opgenomen om een product of dienst aan te bieden, bij een marketing lead is het opbouwen van een bestand aan geïnteresseerden of gelijkgezinden van groter belang.

CPL is ergens wel een beetje gelijk aan CPA, wat ook staat voor kosten voor elke verworven of verkregen klant, oftewel lead. Het grote verschil is dat er bij CPL het echt enkel over de nieuw verkregen informatie gaat, dan wel een telefoonnummer om telefonisch contact op te nemen of een emailadres om reclame naar te sturen, terwijl bij CPA het meestal gaat om een actie van het invullen van een formulier tot het aankopen van een product of dienst.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.