Kennisbank

Cost per Sale

Wat is CPS.

CPS staat voor de afkorting Cost per Sale, een tariefeenheid van de kosten per verkocht product of dienst. Een CPS vergoeding wordt uitgekeerd wanneer een doorgestuurde bezoeker van de pagina overgaat tot een transactie op de website van de adverteerder. CPS campagnes worden ook vaak onder de noemer affiliatie programma’s geschaard, omdat bij een affiliatie programma ook alleen wordt gerekend op basis van een verkoop. CPS staat beter bekend onder de naam COGS: Cost of Goods Sold. Oftewel: kosten voor de verkochten goederen.

Er wordt dus pas voor de advertentie betaald wanneer er iemand op geklikt heeft, die vervolgens iets koopt via de aangeklikte link. CPS is de meest prestatiegerichte vorm van adverteren. Maar er zitten voor- en nadelen aan.

Een groot voordeel is dat er pas betaald hoeft te worden wanneer de bezoeker een aankoop doet, dus er wordt veel gratis verkeer gegenereerd naar de pagina zonder dat hiervoor betaald hoeft te worden. Want er wordt niet betaald voor de bezoeker die niets kopen, zoals bij de meeste adverteerders opties wel de bedoeling is.

Het grootste nadeel van CPS adverteren is dat de adverteerder zelf geen zeggenschap meer heeft over de manier waarop er geadverteerd word. Het kan dus zijn dat de advertentie van een pagina veel meer aanwezig of ongepast overkomt dan dat past bij de eigenaar van de pagina. De adverteerder is dus een stukje zeggenschap kwijt over de manier waarop de pagina onder de aandacht van bezoekers word gebracht.

Het berekenen van CPS gaat met het optellen van de arbeidsuren, het gebruikte materiaal en overhead gepaard. Administratieve kosten en uitgaven aan sales en marketing worden over het algemeen niet meegerekend.

Formule Cost per Sales:
(begin-inventarisatie + aankopen) – eind-inventarisatie = CPS

Formule bruto winst:
Opbrengst – CPS = Bruto winst

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.