Kennisbank

Domain Authority

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Domain Authority

Wat zegt de Domain Authority.

Domain Authority, ook wel DA, betekent vertaald naar het Nederlands Domein Autoriteit. DA staat voor een indicator waarmee aangegeven wordt hoe een site in de zoekmachine resultaten scoort. Het is een goede manier om na te gaan hoe sterk een website is tegenover andere websites. Het is eigenlijk hetzelfde als een website ranking, dus de rank die de website heeft volgens zoekmachines zoals google en hoe hoog de website dus in de zoekmachines naar boven komt.

Voor het meten van Domain Authority worden berekeningen gemaakt aan de hand van diverse factoren, waaronder het aantal ‘linking root domains’, het totaal aantal links. MozRank en MozTrust worden beide gebruikt om de ranking te bepalen van de website. En linking root domains staat voor het aantal links van de website, links naar andere websites of links binnenin de website naar andere pagina’s op dezelfde websites.

Om een ranking van een website zo hoog mogelijk te houden zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Updaten van de pagina
  • Ervoor zorgen dat de pagina relevant en specifiek is
  • Teksten moeten interessant zijn om te lezen.
  • Voldoende afbeeldingen die iets toevoegen aan de website.
  • Eventueel het toevoegen van video’s die relevant zijn, deze kunnen ook van YouTube komen.
  • En wellicht nog wel de belangrijkste: Relevante links naar pagina’s.

DA wordt op een schaal van 0 tot 100 aangegeven. Hoe hoger de score, hoe hoger de ranking van de website in de zoekmachine en hoe hoger de vindbaarheid is voor mogelijke kopers. Om van 20 naar 30 te gaan op een ranking website is makkelijker dan van 70 naar 80. Want hoe hoger in de ranking, des te lastiger het wordt om nog beter te worden.

Het belangrijkste bij het vindbaar maken van een website is de vraag of de website en de content relevant zijn voor de bezoeker. Is het antwoord een volmondig Ja, dan is er geen twijfel mogelijk. Zo niet, dan moet er nog eens naar de website gekeken worden.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.