Kennisbank

Domeinleeftijd

Wat is de domeinleeftijd.

De domeinleeftijd verwijst naar hoe oud een domeinnaam is. Hiermee wordt bedoeld wanneer de website is geregistreerd. De domeinleeftijd van de website kan invloed hebben op de Google positie die het heeft. Hoe hoger de positie, of de Google ranking, hoe beter de website vindbaar is in Google of een andere zoekmachine. De vindbaarheid hangt samen met SEO, zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimalization. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zoekwoorden, of keywords, die de website beter vindbaar maakt in zoekmachines.

Om er achter te komen hoe oud een website of een domeinnaam is kun je gebruik maken van verschillende websites en databases die gegevens kunnen achterhalen van domeinnamen. Dit is niet altijd honderd procent betrouwbaar. Het kan namelijk bijvoorbeeld zo zijn dat een domeinnaam eerder bestond dan de website die eraan is gelinkt. Voor de leeftijd van een domeinnaam kun je ook bijvoorbeeld zoekmachines zoals Google raadplegen. Google verzamelt namelijk ook gegevens van een website en de domeinnaam, bijvoorbeeld wanneer het eerste bezoek heeft plaatsgevonden en wanneer een domeinnaam is aangemaakt.

Of de domein leeftijd positief of negatief is voor de vindbaarheid van een website in zoekmachines daar zijn de meningen over verdeeld. Ook zijn er velen die denken dat de leeftijd van een domeinnaam geen rol speelt in de vindbaarheid.

De leeftijd van een domeinnaam kan een domeinnaam waardevol maken. Vooral als de domeinnaam is verbonden aan een betrouwbare, goedlopende website. Domeinnamen worden ook wel verhandeld. Als een domeinnaam voor een langere tijd bestaat en betrouwbaar is, dan is deze waardevoller dan een jongere domeinnaam. Domeinnamen kunnen ook verkocht en verhandeld worden. Vooral de ranking van een domeinnaam maakt een domeinnaam aantrekkelijk op de domeinhandel.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.