Kennisbank

Domeinnaam

Wat is een domeinnaam.

Een domeinnaam is een naam die nodig is om een website te bouwen. Elk apparaat heeft een eigen IP adres om verbinding te maken met het internet. Een IP adres bestaat uitsluitend uit cijfers en tekens en is moeilijk te vinden of te onthouden. Een domeinnaam is daarom bedoeld om een koppeling te maken naar een IP adres, zonder dat het IP adres zelf onthouden hoeft te worden. Een domeinnaam is dus bedoeld om een website makkelijker vindbaar te maken en om makkelijke toegang te verschaffen voor de bezoeker.

Een domeinnaam kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kun je een domeinnaam gebruiken voor een website of een blog , zowel zakelijk als privé. Maar een domeinnaam kan ook gebruikt worden voor communicatie per e-mail. Dit wordt vooral gebruikt voor zakelijke communicatie.

Een domeinnaam is uniek en bevat een domeinnaam en een extensie. Deze worden labels genoemd en zijn gescheiden door punten. De extensie het korte stukje aan het eind van de domeinnaam. Er zijn twee soorten extensies, namelijk de landextensie (bijvoorbeeld .nl of .be) of een generieke extensie (bijvoorbeeld .com of .net). De extensie kun je zelf kiezen. Ook kun je meerdere extensies verkrijgen voor je domeinnaam.

De domeinnaam moet geregistreerd worden. Dit is om er zeker van te zijn dat de domeinnaam nog niet bestaat en ook dat niemand deze domeinnaam meer kan nemen. Dit gebeurd door een database die alle domeinnamen bevat. Elke domeinnaam is dus uniek. Een domeinnaam registeren kost geld. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende dingen, onder andere de extensie die je kiest. Vaak kun je bij het aanschaffen van een domeinnaam ook kiezen voor een webhosting pakket of een andere vorm van website maker.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.