Kennisbank

E-book

Wat is een e-book.

E-book, ook wel electronic book of e-edition, staat voor een digitaal uitgeven boek, bestemd om te worden gelezen op een elektronisch apparaat zoals een computer, tablet, smartphone of e- reader. E- books kunnen net als traditionele boeken bestaan uit zowel tekst als afbeeldingen en worden gemaakt in PDF formaat (wat weer omgezet kan worden naar andere formaten). E-books worden in principe nooit afgedrukt, maar worden uitsluitend digitaal op een scherm getoond.

Bedrijven kunnen geld verdienen met het produceren en verkopen van E-books. Het is zelfs een van de makkelijkste manieren om passief inkomen te genereren. Je moet tijd en moeite steken in het schrijven van het boek, maar wanneer het eenmaal af is zichtbaar is op de website kun je er blijvend inkomsten uit halen. Naast inkomsten kunnen E-books ook ter promotie worden ingezet om de merknaam te versterken en klanten te binden. Door een gratis E-book aan te bieden kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat klanten zich inschrijven voor de mailinglist.

De voordelen van E-book zijn:

  • Lichtgewicht
  • De mogelijkheid om een bijna onbeperkt aantal boeken mee te kunnen nemen
  • Zelf de achtergrondkleur bepalen
  • Het kunnen instellen van lettertype en/of -grootte.

Veel mensen vinden het een groot nadeel aan E-books dat ze ‘niets’ in handen hebben. Het authentieke gevoel, de geur en het gewicht van een boek weegt voor sommige mensen niet op tegenover de voordelen van een E-book.

Bij gedrukte boeken maakt de productprijs (auteursrecht, drukken, binden en dergelijke) ongeveer 15-20% van de verkoopprijs uit; het percentage voor de verkoper, de boekhandel, is gewoonlijk 30-40%, en de resterende 40-55% is voor de uitgever. Omdat de productprijs bij E-books lager is, kan de kostprijs van E-books ook lager zijn. In de huidige praktijk is deze gemiddeld ongeveer 20% lager dan die van gedrukte boeken. Dat getal wordt vertekent doordat over e-boeken het hoge btw-tarief van 21% moet worden betaald, terwijl dat bij gedrukte boeken 6% is. Maar ook de E-book uitgever is als producent afhankelijk van een verkoper.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.