Kennisbank

Gastbloggen

Wat is gastbloggen.

Gastbloggen staat voor het schrijven van artikelen voor een andere blog of website, eenmalig of op een permanente basis. Hierdoor wordt de vindbaarheid van de website in zoekmachines verhoogd, en de kans op bezoekers vergroot.

De voordelen van gastbloggen:

  • Vissen in een andere vijver met lezers
  • Profileren als autoriteit binnen de te bereiken doelgroep
  • Directe clicks en verhoging van bezoekersaantal naar de website
  • Waardevolle backlink op een gerelateerde website
  • Het opbouwen van een relatie met een andere webmaster, hieruit kunnen dan weer meerdere opdrachten komen of meer naamsbekendheid.

Een geschikte plek om een gastblog te schrijven is op websites of blogs die over exact dezelfde onderwerpen schrijven. Hierdoor begrijpen zoekmachines de te promoten website beter en kunnen bezoekers deze website makkelijker vinden.

Een andere geschikte plek om een gastblog voor te schrijven is op blogs of websites die indirect over het product of dienst van de te promoten website schrijven. Door een probleem aan te duiden en naar een oplossing te verwijzen op de te bezoeken website, worden de bezoekers getriggerd om naar de nieuwe website door te linken en wellicht gebruik te maken van de producten of diensten.

Gastbloggen draait niet enkel en alleen om het vertegenwoordigen van de website waar de gastblog vandaan komt. Er moet rekening gehouden worden met de website waarop de gastblog komt te staan, de manier van hoe de teksten daar tot uiting komen en het kennisniveau en de bezoekers die daar komen. Er moet worden gezorgd dat de content niet uit een overdaad van links bestaat. De blog is niet bedoeld als reclame voor de website waar de gastblog vandaan komt.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.