Kennisbank

Google Trends

Wat kan je met Google Trends.

Google Trends staat voor een dienst van Google die via grafieken inzicht geeft wanneer en hoe vaak op een bepaald woord is gezocht met Google. Het vergelijken tussen steden, landen en talen in zoekgedrag is mogelijk. Verder is te zien welke gebeurtenissen hebben gezorgd voor een sterke toename van het gebruik van een bepaalde zoekterm. Google Trends wordt dus vaak gebruikt als populariteit indicator van zoekwoorden.

Google Trends kan ook handig zijn als er een zoekwoordenanalyse uitgevoerd moet worden. Het is eenvoudig om zoekwoorden te vergelijken, zoektrends te identificeren en nieuwe zoektermen te vinden. Met dank aan de trendlijn is meteen te zien of een zoekwoord stijgend of dalend in populariteit is. Als dit gecombineerd word met Google Keywoord Tool, kan er meteen een goed inzicht gegeven worden in welke zoekwoorden belangrijk zijn voor de website.

Met Google Trends is ook uit te zoeken welke zoekterm in welke regio het meest gebruikt wordt.  Hierdoor kunnen zoekwoorden worden aangepast aan bepaalde locaties in het land, bijvoorbeeld wanneer in een bepaald deel van het land meer interesse is in dit specifieke zoekwoord.

Ook bij het gebruik van social media is Google Trends een handige tool. Om een groot bereik te creëren via social media is het handig om een trending topic te gebruiken. Google trends geeft een duidelijk en overzichtelijk inzicht in de populaire onderwerpen waarop ingespeeld kan worden.

Verschillende manieren waarmee Google Trends een website een boost kan geven voor vindbaarheid en meer bezoekers zijn:

  • Ontdek seizoensgebonden trends en speel hierop in.
  • Vind trending topics en gebruik deze op de website.
  • Vermijd SEO ‘hit en miss’; zoekwoorden die heel even populair zijn en meteen weer niet. Google Trends vist deze eruit.
  • Vind nieuwe zoekwoordideeën.
  • Vind uit waar veel business in is.
  • Ontdek wat er leeft op onder andere YouTube.
  • Ondervind waarom sommige ooit aantrekkelijke blogs opeens minder bezoekers trekken.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.