Kennisbank

HTTP

Wat is betekent HTTP.

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol. Het is een protocol voor de communicatie tussen een webserver en een webbrowser. Dit wordt gebruikt door het internet en bepaalt het format van berichten en communicatie tussen de webserver en de webbrowser en de manier waarop het wordt overgebracht. Hierdoor weet een webserver of webbrowser welke actie moet worden ondernomen als reactie op verschillende opdrachten.

Bij het indienen van een URL in de browser wordt een HTTP opdracht verstuurd naar de webserver, zodat de webserver de aangevraagde webpagina kan ophalen. De meeste URL’s beginnen dan ook met http://.

Elke opdracht of verzoek aan de webserver is onafhankelijk van elke andere opdracht. Een webserver kan dus afzonderlijk van elkaar meerdere verzoeken tegelijk afhandelen. De communicatie tussen de webserver en de webbrowser bestaat uit een verzoek en een antwoord. Het verzoek is een opdracht die wordt uitgestuurd naar de webserver. Een header geeft de mogelijkheid om meer informatie te verschaffen over de opdracht of het verzoek aan de webserver. Het verzoek bevat ook een header, die meer informatie bevat over het specifieke verzoek en de bron waar het verzoek vandaan komt. Het antwoord bevat ook een header met meer informatie over de bron, bijvoorbeeld de locatie.

Het resultaat van de communicatie tussen de browser en de server wordt uitgedrukt in een code. Deze resultaat code bestaat uit drie of meer cijfers. Elk begincijfer staat voor een bepaald resultaat. Zo staat een resultaat code met begincijfer 2 voor een bericht van de server dat het verzoek op een juiste manier is afgerond. Een ander voorbeeld van een resultaat code die vaak voorkomt is de resultaat code 404. Deze code staat voor Not Found, wat betekent dat de aangevraagde pagina of document niet bestaat en dus niet gevonden kan worden. De 4 aan het begin van een resultaat code staat dan ook voor een foutmelding.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.