Kennisbank

HTTPS / SSL

Wat is betekent HTTPS.

Https staat voor Hypertext Transfer Protocol Secured. Het is dus hetzelfde als Http, maar dan beveiligd. Het is dus bedoeld voor communicatie tussen een webbrowser en een webserver op een veilige manier. Als Https gebruikt wordt is dit te zien, links van de Https code, doordat er een slotje zichtbaar is of doordat er ‘veilig’ of ‘secure’ staat. Dit betekent dat de opdracht versleuteld is en alleen de indiener en de ontvanger het bericht kunnen ontgrendelen. Dit zorgt ervoor dat je weet dat andere partijen of websites met kwade bedoelingen het bericht niet kunnen lezen. Ook zorgt het ervoor dat de bezoeker verbinding maakt met betrouwbare websites en niet met websites met de bedoeling om de gebruiker te hacken of wachtwoorden te achterhalen.

Https wordt veel gebruikt voor onder andere webshops of andere websites waar betalingen uitgevoerd worden. Hier is het belangrijk om te beschermen tegen het meekijken van derden. Dit geldt vooral voor wanneer er gebruik wordt gemaakt van een openbaar Wi-Fi-netwerk dat niet beveiligd is.

De beveiliging van een website wordt gedaan door een encryptie protocol, zoals SSL. SSL staat voor Secured Sockets Layer. Door middel van certificaten worden websites geauthentiseerd, er wordt dus gekeken of de website betrouwbaar is. Dit certificaat wordt aan de bezoeker getoond wanneer de website wordt betreed. Dit is voor de bezoeker een teken dat de website veilig is. Webbrowsers geven ook standaard aan wanneer een website niet beveiligd is.

SSL zorgt dat de communicatie tussen computers beveiligd wordt door versleutelingen van berichten door middel van cryptografie. Om de encryptie weer om te zetten in leesbare tekst zijn een public- en een private key nodig. Websites die persoonsgegevens verwerken zijn door de AVG wet, die privacy en gegevensbescherming hanteert, verplicht om een SSL certificaat te hebben.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.