Kennisbank

Interne links

Wat zijn interne links.

Interne links zijn gelinkte pagina binnen een website: wanneer de ene pagina verwijst naar de andere pagina op dezelfde site en geen links van buitenaf. Het gaat om de manier waarop pagina’s onderling met elkaar linken. Deze links kunnen in het navigatiemenu staan, in de footer, maar ook in de body tekst van de pagina’s.

De drie belangrijkste redenen om interne links te gebruiken:

  • Bezoekers moeten informatie die ze zoeken terug kunnen vinden. Ze moeten de dienst of het product dat ze zoeken gemakkelijk kunnen vinden op de website. Zonder de interne links wordt het een stuk moeilijker om alle pagina’s overzichtelijk weer te geven.
  • Goed geplaatste interne links maken het makkelijker voor een bezoeker om door de website te navigeren. En dat komt de gebruikerservaring ten goede.
  • Daarnaast helpen interne links ook nog eens bij de vindbaarheid in zoekmachines en om bezoekers naar de website te lokken. Interne links helpen namelijk om nieuwe pagina’s snel te vinden, te indexeren en toe te voegen aan zoekmachines.

Links moeten altijd de bezoeker naar de juiste plek brengen. Soms wordt er gebruik gemaakt van slechte links; links die een bezoeker afleiden van het spoor waar ze opzitten, hiermee worden mogelijke klanten verloren. Door slechte links kan een bezoeker afhaken en de website sluiten, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Onder slechte links vallen links die:

  • Niet duidelijk aangegeven wat de bezoeker kan verwachten.
  • De gemaakte belofte niet na komen.
  • De bezoeker onnodig vaak laten doorklikken.

Hoewel interne links erg belangrijk zijn voor een website, is het ook belangrijk dat er geen overdaad aan links wordt toegevoegd. Voornamelijk omdat hiermee de ranking van de website omlaag gaat omdat de zoekmachines dan geen wijs worden uit de wirwar van links en hem hierdoor negatief ranken.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.