Kennisbank

Keyword stuffing

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Keyword stuffing

Wat is keyword stuffing.

Keyword stuffing staat voor het overmatig gebruik van keywords op een webpagina, met als doel de vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. De letterlijke Nederlandse vertaling voor Keyword stuffing is zoekwoorden proppen, dus het proppen van zoveel mogelijk zoekwoorden op een pagina.

Voorheen was dit een goede manier om hoger in rankings van zoekmachines te komen. Door robots van zoekmachines werd veel waarde gehecht aan een exacte match tussen de ingetypte zoekwoorden en de keywords op een pagina. Maar in de loop van de tijd werd dit steeds minder belangrijk en wordt het nu niet meer op prijs gesteld als een pagina is overladen met zoekwoorden. Als de tekst een opsomming is van belangrijke zoekwoorden, wordt de leesbaarheid van een pagina namelijk veel slechter.

Tegenwoordig worden er zelfs penalty’s gegeven voor het overmatig gebruik van zoekwoorden, dus voor keyword stuffing. Het is volgens de zoekmachines enkel een manier om de robots van zoekmachines voor de gek te houden en de website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, in plaats van een goede website te tonen waar bezoekers wat aan hebben. Daarom valt sinds kort keyword stuffing onder de zogeheten Black Hat SEO. Hierdoor kan een website zakken in de ranking of zelfs geweerd worden uit zoekmachines. Er moet dus zorgvuldig gebruikt worden gemaakt van zoekwoorden op een pagina om dit te voorkomen.

Het is belangrijker om te letten op gebruiksvriendelijkheid en relevantie van de tekst op een pagina van een website. Het gaat meer om kwaliteit dan kwantiteit, het gebruik van synoniemen, titels, descriptions en URL’s is een betere manier om een pagina hoger in de zoekmachine te laten ranken. Een bezoeker wordt eerder een klant als de tekst begrijpelijk is, dan wanneer er een overkill aan zoekwoorden staat.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.