Kennisbank

Keywords – LSI Keywords

Wat zijn Keywords.

Keywords staat voor zoekwoorden in het Nederlands. LSI Keywords staat voor Latent Semantic Indexing, wat letterlijk vertaald naar het Nederlands Latente Semantische Indexeren betekent, oftewel het overheersend indexeren van de betekenis van symbolen.

Wanneer een bezoeker de zoekbalk van een zoekmachine één woord intypt, heet dit een zoekwoord (keyword), maar wanneer de bezoeker een aantal zoekwoorden achter elkaar intikt is het een zoekterm. Bij zoektermen komt LSI om de hoek kijken.

Zoekmachines gebruiken in hun analyse Latent semantic indexing. Dit houdt in dat ze per keyword de pagina’s niet alleen ranken op dat woord, maar ook op termen en woorden die er logisch mee samenhangen. Zo willen ze ervoor zorgen dat pagina’s die de gebruiker de juiste context meegeven, hoger in de zoekresultanten komen te staan.

Voorheen kon een website hoog in ranking komen door keywords meerdere malen voor te laten komen in de tekst. Veel teksten werden hier onleesbaar door. Het ranken op keywords is steeds meer verdwenen. Tegenwoordig wordt er veel gerankt op zoektermen, dus meerdere keywords achter elkaar waardoor er een leesbare zin ontstaat. LSI zoekt naar deze keywords in teksten en linkt ze, waardoor de juiste zoekresultaten omhoog komen wanneer een bezoek een zoekterm intikt.

Een voorbeeld van LSI is de link tussen sportschool en afvallen. Beide woorden betekenen iets anders, maar kunnen wel gelinkt worden aan elkaar. Dus wanneer een bezoeker sportschool intikt, zullen er ook websites naar boven komen die over afvallen gaan en visa versa.

Hierdoor is het ook belangrijk om op een website zelf verschillende keywords te gebruiken en niet alleen vast te blijven klampen aan dat waar het om gaat. Anders kan de LSI geen goede verbanden leggen en gaat de ranking van de website omlaag.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.