Kennisbank

Landing page

Wat is een landing page.

Een landings pagina op een website is een wegpagina waar een bezoeker of een potentiële klant op terecht komt nadat hij of zij op een link heeft geklikt die naar de website verwijst. Deze link is vaak bereikbaar via een zoekmachine of een advertentie. De landings pagina is doelbewust en heeft specifiek de bedoeling om de bezoeker iets te laten kopen of iets in te laten vullen. De landings pagina vormt een belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie.

De landingspagina is vaak niet via het normale menu van de website bereikbaar, maar via een aparte link op een andere website of een footer. Het is aan te raden om de landing page ook vanaf de eigen website bereikbaar te maken, zodat de bezoeker deze pagina altijd terug kan vinden. Dit is niet alleen belangrijk voor de bezoeker maar ook voor de ranking in de zoekmachines: de website stijgt in ranking wanneer de landingspage makkelijk bereikbaar en leesbaar is.

Een landing page moet heel effectief en strategisch zijn. Dit is te bereiken door goed te weten wat de boodschap van de landing page is. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een product of dienst te verkopen. Of om informatie van de bezoeker te verstrekken. Hiervoor is het belangrijk dat de zoekmachine optimalisatie juist is toegepast. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om het keyword duidelijk op de landing page te laten voorkomen zodat er voor de bezoeker geen onduidelijkheid is over de inhoud van de pagina.

Ook is het voor een landing page effectief om een juiste ‘call-to-action’ te hebben, ofwel CTA. Dit wordt in online marketing gebruikt om bezoekers, en vooral potentiële kopers, na het over te hebben gebracht van de boodschap, over te laten gaan op het kopen van het product of de dienst. Vaak wordt hier gebruikt gemaakt van een link die direct leidt naar de pagina waar iets kan worden aangeschaft of waar de dienst wordt aangeboden.

Op een landing page moet de call-to-action, of een andere wijze om een potentiële klant over te laten gaan op handelen, duidelijk en makkelijk te bereiken zijn.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.