Kennisbank

Linkruil

Wat is linkruilen.

Linkruil staat voor het ruilen van een link van de ene website naar een andere en visa versa. Er wordt dan gevraagd of de link van de ene website komt te staan op die van een andere website, in de hoop zo hoger in de ranking van de zoekmachines te komen. Want hoe vaker een website op het internet wordt gevonden door de zoekmachines, hoe belangrijker deze website moet zijn en hoe hoger deze in de zoeklijst naar boven komt.

Er zijn verschillende soorten linkruils, de twee meest voorkomende zijn:

  • AB linkruil: Website A ruilt links met Website B en andersom.
  • ABC linkruil: Website A ruilt links met Website B, Website B ruilt links met Website C en Website C ruilt linkst met Website A.

Een AB linkruil is makkelijke te traceren voor zoekmachines, omdat de links vaak tegelijk worden geplaatst. Dit is geen probleem als het om een natuurlijke linkruil gaat, dus dat de websites met elkaar te maken hebben en de linkruil nuttig is. Dus niet om meer links te verkrijgen op het web. Dit wordt door de zoekmachines afgestraft, waardoor de website daalt in de ranking.

Een ABC linkruil is minder makkelijk te traceren door zoekmachines omdat de links niet tegelijkertijd op elkaar websites verschijnen, want er zit nog een website tussen.

Vaak worden links geruild in de hoop hiermee vaker op het interweb te verschijnen en dus een hogere ranking te krijgen in de zoekmachines, maar dit heeft alleen effect als de links die geruild worden op de website echt alleen onderling een link hebben (dus dat de content bij elkaar past.) Is dit niet het geval, dan valt dit onder Black hat SEO, wat weer voor een penalty kan zorgen in zoekmachines.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.