Kennisbank

Longtail keywords

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Longtail keywords

Wat is Longtail keywords.

Longtail keywords staan voor een zoektern van 3 of meer zoekwoorden achtereenvolgend. Doordat het een specifieke zin is, is er minder concurrentie wanneer de klant deze woorden achtereenvolgend in een zoekmachine invult. Het voordeel is dus dat er minder concurrentie is, het nadeel is dat de klant deze precieze zin in moet vullen in de zoekbalk van de zoekmachine om zo de website te vinden.

Er moet dus altijd op elke website een combinatie zijn van shorttail keywords (1 of 2 zoekwoorden) en longtail keywords. Ongeveer 30% van zoekopdrachten bestaat uit shorttail keywords en de overige 70% uit longtail keywords. Klanten zoeken dus steeds gerichter op dat wat ze nodig hebben, waardoor een zoekopdracht specifieker wordt. Hier moeten webdesigners en bedrijven juist op inspelen, willen ze nog steeds klanten binnenhalen voor hun product of dienst.

Om de juiste samenstelling van de longtail keywords te vinden, is het handig om te weten welke mensen tot de doelgroep behoren en waar deze mensen naar op zoek gaan wanneer ze achter de computer plaatsnemen. Er zijn verschillende programma’s die kunnen helpen bij het vinden van de juiste zoekwoordzinnen. De kunst is daarna om deze zinnen te verwerken in de pagina, zonder dat ze overheersen of het geheel onleesbaar maken.

Manieren om een juiste samenstelling voor longtail keywords te vinden zijn:

  • Combineer met bijvoeglijk naamwoorden: zwarte koelkast, energiezuinige koelkast, combinatie koelkast
  • Zeg iets over de prijs: goedkope laptop, prijzen laptops
  • Gebruik zoekwoordensoftware, zoals de Google Keyword Tool of Wordstream.
  • Duik in Google Analytics en achterhaal met welke woorden mensen nu op je website terecht komen.
  • Combineer minder populaire zoekwoorden en schrijf ze in de kop van je pagina

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.