Kennisbank

Navigatiestructuur

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Navigatiestructuur

Wat is een navigatiestructuur.

De navigatiestructuur is de manier waarop een website gestructureerd is. Dit is belangrijk voor het navigeren binnen een website. Als een navigatiestructuur op een website goed in elkaar zit dan moet het voor een bezoeker makkelijk zijn om binnen de website op de juiste pagina’s terecht te komen zonder hier veel moeite voor te doen. Als bezoekers geen makkelijke toegang hebben tot informatie moet de navigatiestructuur op een website verbeterd worden. Het is dus effectief om de bezoeker zo snel en makkelijk mogelijk tot de informatie te brengen die de website biedt.

De navigatiestructuur hangt erg af van het doel en de inhoud van een website. Om dit in kaart te brengen is het slim om de website en de webpagina’s de categoriseren. Zo kan bepaald worden wat de belangrijkste webpagina’s zijn en wat de basis vormt. Vanuit hier kan bepaald worden welke stappen een bezoeker of klant zal nemen om het doel van de website te bereiken.

Bij een webshop bijvoorbeeld is het doel om de bezoeker een product te verkopen. Hier moet de navigatiestructuur dan ook op ingesteld zijn. De aangeboden producten moeten overzichtelijk aangeboden worden en het moet makkelijk zijn om over te gaan op handelen. Hiervoor is het ook belangrijk om productcategorieën aan te brengen.

Voor het makkelijk navigeren op een website is een gestructureerd en gecategoriseerd menu heel nuttig. Vanuit hier zal de bezoeker het meest en het snelst kunnen navigeren.

Voor het maken van een navigatiestructuur kan een template gebruikt worden. Bij het gebruik van een template is de navigatiestructuur vooraf bepaald en gemaakt op effectiviteit. Er kan ook gebruik worden gemaakt van minder traditionele navigatiestructuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan websites waarop je door middel van visuele structuur navigeert, bijvoorbeeld door simulatie. Dit is alleen effectief als het de inhoud van de website ondersteunt.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.