Kennisbank

Off page optimalisatie

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Off page optimalisatie

Wat is off page optimalisatie.

Off page optimalisatie staat voor externe zaken die de website vindbaar gaan maken in de zoekmachines. Verwijzingen naar website A op website B verhogen de vindbaarheid van website A, op voorwaarde dat website B in dit geval zelf ook hoog in ranking staat in de zoekmachines. Is website B een schimmige website met weinig waarde, dan zal de waarde van website A ook niet stijgen. Het doel van off page optimalisatie is dus het zo populair mogelijk maken van de website door middel van onder andere linkbuilding of social media platformen.

Het kopen van links voor off page optimalisatie zal meer schade toebrengen dan een positief effect hebben. Het is belangrijk dat de links op andere website waarde hebben, dus niet random gekocht maar op kwaliteit en passende content uitgezocht. Kwaliteit zegt de algoritmes van de zoekmachines meer dan kwantiteit.

Gebruik maken van social media speelt bij off page optimalisatie een steeds grotere rol volgens de grote zoekmachine zoals Google. Hoe meer vrienden en bekenden de website liken en promoten, hoe hoger de waarde volgens de ranking van de zoekmachines en hoe hoger de website dus verschijnt in de zoekresultaten.

Om de off page optimalisatie zo optimaal mogelijk te behouden zijn de volgende zaken van belang:

– Het onderhouden van de backlink netwerken: Ervoor zorgen dat er contact blijft met alle pagina’s waarop een link van de website wordt getoond om in de gaten te houden dat deze websites ook optimaal blijven presteren en de website juist boosten in plaats van naar beneden halen.

– Het schrijven van gastblogs: In een gastblog gaat het over de content van de website waarvoor de blog is bedoeld, maar hierin kan de link naar de website van de gast blogger opgenomen zijn. Wederom een link die door de zoekmachines als nuttig kan worden gezien voor de ranking, mits de content van de website past bij de site waarvoor de gastblog bedoeld is.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.