Kennisbank

On page optimalisatie

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » On page optimalisatie

Wat is On page optimalisatie.

On page optimalisatie staat voor het optimaliseren van de website op de website zelf, door gebruik te maken van bepaalde keywoorden waar de website op gevonden moet worden. Om een pagina goed te laten scoren in de ranking van de zoekmachines, zodat de vindbaarheid groter wordt, moeten de keywoorden een aantal keer terugkomen in de tekst op de website, zonder een overdaad te creëren van het keywoord.

On page optimalisatie houdt zich dus voornamelijk bezig met de technische opbouw van een website. Zoals de HTML-code, H1 tags, afbeeldingen en video’s, de optimalisatie van de laadbaarheid op mobiele apparaten en 24-inch beeldschermen en de laadtijd van de pagina. En uiteraard van groot belang zijn de zoekwoorden.

Elke afzonderlijke pagina van een website moet zijn eigen zoekwoord hebben, die regelmatig terug moet komen in de pagina zonder de leesbaarheid aan te tasten. Het zoekwoord moet in ieder geval terug komen in:

  • De title-tag of H1: Titel van de pagina
  • De meta-description: De omschrijving van de pagina
  • De URL’s: Locatie van de bron
  • De koppen boven de tekst of H2s
  • Bodytekst: De teksten op de pagina

Daarnaast is intern linken ook belangrijk voor on page optimalisatie. Dit houdt in dat er op een pagina van de website een link staat die linkt naar een andere pagina van dezelfde website. Of er kan ook gebruik gemaakt worden van een link onder een woord. Hierbij word de link niet weergegeven, maar kan er door bezoekers op het woord worden geklikt, waarmee er wordt doorgelinkt naar een andere pagina op de website. Deze twee soorten linkvermeldingen vinden de algoritmes van de zoekmachines ook zeer waarde verhogend, waardoor de website weer stijgt in ranking.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.