Kennisbank

Page Authority

Wat zegt de Page Authority.

Page Authority ook wel PA, staat vertaald naar het Nederlands voor Pagina Autoriteit. PA staat voor een waarde, een indicator samengesteld door Moz, die bepaalt hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google. Dus eigenlijk: op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde trefwoorden, links, SEO, afbeeldingen en relevante content.

Hoewel de DA score over de hele website gaat, gaat Page Authority (PA) enkel over webpagina’s. De score geeft dus aan hoe goed een bepaalde pagina in Google scoort. Door middel van zoekwoorden wordt er gekeken naar de positie van de webpagina. Net zoals de DA, wordt ook de PA aangegeven op een schaal van 0 tot 100. Ook hier geldt: hoe hoger de score hoe beter.

Bij PA gaat het dus om de waarde van een Page Rank, die varieert tussen 0 en 100. De score bepaalt de belangrijkheid, betrouwbaarheid en autoriteit op het internet, maar heeft geen direct effect meer op de ranking in het zoekresultaat bij een zoekmachine. Kortom, een webpagina met een lage Page Rank (PR) waarde kan nog steeds op de eerste pagina van de zoekresultaten komen, terwijl een webpagina met een hogere PR waarde (zeg 60) en hetzelfde zoekwoord nog steeds op de tweede pagina van de zoekresultaten kan komen te staan. Als een link naar je webpagina van een pagina met PR10 komt, maar de content op die pagina niet relevant is (en gaat bijvoorbeeld over een heel ander onderwerp), dan verbetert dat dus niet de positie van de gelinkte pagina.

Het grote verschil tussen DA en PA is dus dat DA over de gehele website gaat en PA enkel over 1 pagina van een website. Zijn de losse pagina’s van 1 website goed vindbaar met een hoge ranking, dan zal de website zelf ook een hogere ranking krijgen.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.