Kennisbank

Page Ranking

Wat zegt de Page Ranking.

Page Ranking ook wel PR genoemd staat letterlijk voor het cijfer dat een zoekmachine zoals Google een website geeft. Voorheen betekende dit ook hoe hoog de website verscheen in de zoekresultaten, maar tegenwoordig wordt de PR anders berekend. PR heeft nu voornamelijk nog te maken met Linkbuilding en hoe relevant de Links zijn voor de website. Het is dus een van de manieren van een zoekmachine om te bepalen hoe hoog de website verschijnt in de zoekresultaten.

De Page Rank van een bepaalde pagina kan worden opgevat als de waarschijnlijkheid dat een surfer op deze pagina terechtkomt, wanneer deze willekeurige hyperlinks aanklikt en af en toe een nieuwe pagina opvraagt. De Page Rank is een van de parameters waarop het zoekmachinemodel is gebaseerd; het technische model dat ervoor zorgt dat zoekresultaten bij een bepaalde zoekterm van geïndexeerde en door de zoekmachine als belangrijk veronderstelde pagina’s geordend worden naar belangrijkheid. Page Rank is echter zeker niet de enige ‘search ranking factor’ in het Google-zoekmodel, waardoor de volgorde van Google-zoekresultaten niet perse overeenkomt met de Page Rank-volgorde van relevante pagina’s uit die zoekresultaten.

Let wel dat Page Rank wordt toegewezen per individuele URL en niet per website. Een URL is meestal een webpagina, maar kan ook een afbeelding of een ander document zijn. Het is dus belangrijk dat niet alleen de SEO van een hele website goed is, maar ook juist van elke individuele pagina op de gehele website.

Samengevat houdt dit in dat een hoge Page Rank een van de vele factoren is die meespeelt in de SERP (“Search engine results page”). Een hoge Page Rank staat echter niet gelijk aan een goede SERP-positie.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.