Kennisbank

Private label

Wat is private label.

Private label is een concept waarbij producten of diensten worden geproduceerd door een bepaald bedrijf, om op de markt te worden gebracht door een ander bedrijf onder hun eigen merknaam. Private Label wordt toegepast in een groot aantal marktsegmenten, zoals kruidenierswaren, cosmetica, mobiele telefonie, webhosting enzovoorts. Een ander woord voor private label is private brand. De producten worden vaak aangeboden als lager geprijsde alternatieven voor bekende merkproducten.

Een voorbeeld van de toepassing van een private label is een huismerk van een supermarkt. Deze huismerken verschuiven in toenemende mate naar een gelaagde prijspositionering: Low budget voor de krappe portemonnee, value-for-money als alternatief voor A-merken, premium lijn met speciale varianten of biologisch.

Een bedrijf dat consumentenproducten verhandelt onder private label wordt juridisch gelijkgesteld aan de fabrikant van het product. Dit is geregeld in artikel 6:187 van het Burgerlijk Wetboek (op het gebied van productenaansprakelijkheid). Dit zorgt ervoor dat mede als producent “een ieder die zich als producent presenteert door zijn naam, zijn merk of een ander onderscheidingsteken op het product aan te brengen”.

Om producten te verkopen die niet van de verkoper zelf zijn is het mogelijk om Private Label Rights (PLR) te kopen. Hierdoor kan de verkoper deze producten wel aanpassen en verkopen. Wanneer een verkoper bijvoorbeeld de rechten van een digitaal product koopt op een Amerikaanse website, dan kan dit product vertaald worden naar het Nederlands en dit product op de Nederlandse markt worden verkocht.

Bij sommige PLR producten wordt zelfs een verkooppagina meegeleverd waardoor er eigenlijk direct al kan worden begonnen met het verkopen van het product. Het kopen van een dergelijk product wordt vaak eenmalig een bedrag voor gerekend en vervolgens mag de koper 100% van de opbrengsten houden.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.