Kennisbank

Rich Snippets

Wat zijn Rich Snippets.

Rich Snippets staat voor de tekstregels die worden weergegeven onder de titel van een zoekresultaat in een zoekmachine. Het is een Engelse uitdrukking die grofweg vertaald naar het Nederlands staat voor fragmenten tekst. Het is een stukje extra informatie voor de lezers over de titel of het zoekwoord en een stukje extra informatie waarmee zoekmachines de waarde van een website bepalen.

Er zijn verschillende vormen snippets:

  • Producten: Extra informatie over het product zoals prijs, waardering en beschikbaarheid.
  • Recepten: Een foto, beoordeling en een eventuele bereidingstijden of baktijden.
  • Review: Het prijsgeven van een stukje van de review, iets wat ervoor zorgt dat de bezoeker lekker gemaakt word en de hele review wil lezen.
  • Evenement: Het weergeven van tijden, data of locatie van bepaalde evenementen.
  • Video: Beschrijving, verschijningsdatum, eigenaar, datum wanneer de video op het internet is gezet en duur van de video.
  • Artikel: Meer details van het artikel zoals een aansprekende kop, afbeelding, publicatiedatum en omschrijving van het artikel.
  • Breadcrumbs: Ook wel broodkruimels; deze geven een idee naar welke pagina de bezoeker door verbonden wordt wanneer er geklikt wordt op de link. Ze geven iets weg van de pagina waardoor de bezoeker getriggerd wordt verder te kijken dan de link.

Al deze bovengenoemde rich snippets zijn ervoor om de bezoeker naar de pagina te lokken, om het aantrekkelijker te maken om te klikken op de link en tijd te besteden aan wat deze website te vertellen heeft. Het is bewezen dat met een goede rich snippet het aantal bezoekers met 20 tot 30% stijgt.

Essentieel hierbij is om de juiste gegevens op een goede manier te implementeren voor een goede weergave in de zoekresultaten. Alleen dan zullen rich snippets op een positieve manier bijdragen aan de resultaten.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.