Kennisbank

Salespagina

Wat is salespage.

Salespagina staat voor een webpagina waarop mensen kunnen lezen over een product of dienst, en deze hier kunnen aanschaffen. Op een salespagina staat een verkooptekst gevolgd door een betaalknop van bijvoorbeeld iDeal, waarmee de bezoekers direct via internetbankieren het product kunnen aanschaffen. Een ander woord voor de salespagina is verkooppagina.

Het verkopen op het internet gaat anders dan in een winkel. In de winkel komt het vooral neer op klantvriendelijkheid en persoonlijke aandacht. Klanten lopen een winkel binnen en kijken rustig rond tot een verkoper ze komt helpen en ze verleidt tot het overgaan tot conversie. Op het internet werkt dit niet. Potentiele kopers komen op de website en besluiten binnen drie seconde of ze langer willen blijven en de website willen ontdekken of verder gaan naar een volgende website. Het is belangrijk dat de aandacht van de potentiele koper getrokken wordt en deze verder op onderzoek uit wil gaan.

Op een verkooppagina is het belangrijk dat er niet teveel afleidingen zijn, maar dat de potentiele klant gefocust blijft op het product of de dienst. De pagina moet gebruiksvriendelijk zijn en de klant moet direct kunnen zien wat het is, wat het kost en hoe het werkt.

Een goede salespagina maken kan met de hulp van het AIDA-model:

– Attention (Trek de aandacht)

– Interest (Wek de interesse)

– Desire (Creëer een verlangen)

– Action (Laat ze overgaan tot actie/kopen)

Begin met een aantrekkelijke headline (krijg de aandacht van de bezoeker), bouw interesse op (vertel het verhaal), laat zien wat het product doet en waarom iemand niet meer zonder zou kunnen (en waarom iedereen dit zou moeten hebben), en laat mensen actie ondernemen door de mogelijkheid te geven om het product te kopen. Wanneer een verkooppagina van boven naar beneden op deze manier is opgebouwd is het de perfecte verkooppagina met gegarandeerd succes.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.