Kennisbank

Search Engine Advertising

Wat is SEA.

SEA staat voor Search Engine Advertising, rechtstreeks vertaald naar het Nederlands staat het voor adverteren in een zoekmachine. Omdat Google een van de meest gebruikte zoekmachines is, wordt met SEA meestal op Google AdWords gedoeld. SEA is dus het betaald adverteren in een zoekmachine, hierdoor kun je heel specifiek richten op een bepaalde doelgroep.

In een zoekmachine zijn standaard plekken gereserveerd voor advertenties. Er zijn tekstadvertenties, beeldadvertenties en video-advertenties. Door het middel van veilingen kan er geboden worden op een plek in de zoekmachine. Het bieden gaat op basis van zoektermen/zoekwoorden. Hoe minder goed de website rankt, hoe hoger er geboden moet worden. Dit hangt dus af van de Quality Score die de zoekmachine eraan geeft. Positie 1 tot 7 staan op de eerste pagina bij de zoekmachines en vanaf plaats 8 komt de link verder in de zoekmachine te staan. Het is dus belangrijk dat de website die gepromoot word geoptimaliseerd is om de kosten te drukken.

Het afrekenmodel van SEA wordt ook wel CPC (cost-per-click) of PCC (pay per click) genoemd omdat het betaald word per klik op de link. De adverteerder kan zelf bepalen hoeveel er betaald word per klik, wordt er niet geklikt hoeft er ook niet betaald te worden. De hoeveelheid kliks verhoogd weer de Quality Score.

Het voordeel van SEA is dat er per klik naar de website wordt betaald en niet voor het tonen van de advertentie. Daarnaast zijn andere voordelen op korte termijn meer naamsbekendheid en meer verkeer naar de website. Het nadeel van SEA is dat zodra er geen gebruik meer van word gemaakt, de vindbaarheid in de zoekmachines onmiddellijk daalt.

De meest gebruikte zoekmachine is Google, deze zoekmachine is met een marktaandeel van ruim 90% de best gebruikte zoekmachine van Nederland. Naast de zoekmachine Google wordt er ook gebruikt gemaakt van Yahoo, Zoeken.nl, Bing.com en Vinden.nl.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.