Kennisbank

Shorttail keywords

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Shorttail keywords

Wat zijn Shorttail keywords.

Shorttail keywords staat voor zoekwoorden waarmee een website gevonden kan worden in een zoekmachine. Shorttail keywords bestaan hooguit uit 1 of 2 woorden, die worden ingevuld waarnaar er een heleboel resultaten naar boven komen. Het gaat om niet hele specifieke zoekopdrachten, maar brede opdrachten.

Kenmerken van shorttail keywords:

  • Hoog zoekvolume in zoekmachines
  • Lagere conversie dan longtail keywords
  • Veel concurrentie doordat de keywords niet heel specifiek een bepaald product of dienst aanduiden
  • Het is een breed begrip, voor meerdere uitleg vatbaar
  • Hoge prijs per klik in Google AdWords

Met de juiste zoekwoordenstrategie wordt de vindbaarheid en het bezoekersaantal van een website verhoogd. Dit gebeurt door bepaalde zoekwoorden te vermengen met de tekst op de pagina’s van de website. Hierbij is het belangrijk dat de keywoorden niet te overdadig aanwezig zijn en de tekst goed leesbaar houdt.

Het voordeel van shorttail keywords is dat met een bepaald woord grote vindbaarheid in zoekmachines kan worden gegenereerd, terwijl dat met longtail keywords aanzienlijk minder is.

Het nadeel van shorttail keywords daarentegen is dat door de grote vindbaarheid er veel meer concurrentie is, die ook deze keywords gebruiken. De zoekwoorden zijn zo breed dat de bezoekers soms ook door de bomen het bos niet meer zien en daardoor afhaken.

Is een klant bijvoorbeeld op zoek naar schoenen, dan krijgt deze een enorm aantal zoekresultaten bij het invullen van dat zoekwoord. Maar zoekt de klant juist naar witte sneakers, dan is dit veel gerichter en zijn er minder zoekresultaten en is de kans op slagen groter.

De combinatie tussen shorttail keywords en longtail keywoord is dus de sleutel tot een drukbezochte, makkelijk vindbare website.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.