Kennisbank

Sitespeed

Wat betekent sitespeed.

Sitespeed, ook wel page speed genoemd, is het tempo waarmee een internet pagina wordt geladen. De laadsnelheid is erg belangrijk voor de optimalisatie van een website en heeft veel invloed op de manier waarop een website wordt gerangschikt. Als een website niet snel geladen kan worden wanneer een bezoeker deze binnenkomt, dan zal de website veel bezoekers verliezen.

Een tool om de laadsnelheid van je website te testen is PageSpeed Insight van Google. Deze tool is bedoeld om de snelheid en presentatie van een website te verbeteren. Wat deze tool doet is testen hoeveel milliseconde een webpagina nodig heeft om te laden. Een verschil van enkele milliseconde maakt veel verschil. Als de test is uitgevoerd wordt het resultaat gecategoriseerd in snel, gemiddeld en langzaam. Dit wordt onder andere gemeten in FCP, wat First Contentful Paint betekent. Dit de tijd die nodig is vanaf het navigeren in de browser tot het openen van de eerste content van de website. Als een website hiervoor een tijd nodig heeft tussen de 0 en 1000 milliseconde dan wordt dit als snel geclassificeerd. Tussen de 1000 en 2500 milliseconde is gemiddeld. Als het langer duur dan 2500 milliseconde wordt dit geclassificeerd als langzaam. 

Een andere tijd die wordt gemeten is FID, First Input Delay. Dit is de tijd die zit tussen het opgeven van een commando op een website, bijvoorbeeld het klikken op een link of knop, en de reactie van de browser op dit commando.  Hiervoor geldt dat tussen de 0 en 50 milliseconde wordt geclassificeerd als snel en alles boven de 250 milliseconde als langzaam.

Al deze data, die de tool van Google PageSpeed Insight meet, heeft invloed op de prestatie en vindbaarheid van een website. Er zijn ook andere tools om de sitespeed van een website te meten.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.