Kennisbank

Social Media

Wat is Social Media.

Social media, of sociale media in het Nederlands, is een verzamelnaam voor alle online platforms waar informatie op kan worden gedeeld door gebruikers. De informatie die wordt gedeeld kan variëren van tekst, afbeeldingen, audio, video en veel meer. De meeste platforms hanteren een focus, zo focust Instagram bijvoorbeeld op afbeeldingen en Twitter op korte teksten. Social media brengt de gebruiker online in contact met andere gebruikers.

De bekendste social media platforms zijn Facebook, Youtube, Twitter, Instagram en Linkedin. Al deze social media platforms hebben een net iets andere focus. Sociale media platforms die inmiddels niet meer gebruikt worden zijn onder andere Myspace en het Nederlandse Hyves. Sociale media begon populair te worden rond het begin van de jaren 2000. Facebook bijvoorbeeld werd opgericht in 2004 door oprichter Mark Zuckerberg. Facebook begon als ‘smoelenboek’ wat Zuckerberg als netwerk oprichtte voor zijn universiteit. In 2017 bereikte Facebook een groei van 2 miljard gebruikers.

Een gebruiker van social media moet een profiel hebben. Vanuit dit profiel kunnen dingen gepost worden en kan er gereageerd worden op posts on berichten van anderen. Sociale media biedt een vorm van online community. Mensen kunnen samenkomen en communiceren over dingen die zij belangrijk of interessant vinden.

Sociale media wordt niet alleen gebruikt als persoonlijk profiel. Bedrijven maken ook gebruik van sociale media. Dit is een vorm van marketing. Ook wordt sociale media, zoals Facebook, gebruikt als een platform voor nieuws en actualiteiten. En ook op politiek gebied wordt sociale media gebruikt om mensen te bereiken en te beïnvloeden. Zo kunnen politiek gelijkgestemden op sociale media samenkomen om hun visie te delen of evenementen te organiseren.

Er zijn ook negatieve kanten aan sociale media. Zo is er veel ophef geweest over de bescherming van de privacy van gebruikers van Facebook in 2018 rondom het Cambridge Analytica datalekschandaal. Hierbij kwam de privacy van Facebook onder vuur te liggen.

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.