Kennisbank

Title attribute

Flerque. » Kennisbank Internet Marketing » Title attribute

Wat is een title attribute.

Title attribute staat voor de description tag die mee gegeven kan worden aan een HTML-element op een pagina. Het gaat hierbij om het geven van een beschrijving van waar een bezoeker terecht gaat komen en welke informatie er op de doelpagina te vinden is. Naast de anchortekst draagt dit bij aan de SEO-waarde van de achterliggende pagina.

De title attribuut wordt gebruikt om meer informatie over een afbeelding te geven. Deze beschrijft de afbeelding niet, maar kan bijvoorbeeld copyright informatie of de bron bevatten. Daarnaast is dit ook de juiste manier om de tooltip (die verschijnt als de bezoeker met de muis op een afbeelding gaat staan) te vullen. De Title attribuut zorgt alleen voor een hogere vindbaarheid in de tekst zoekmachines, maar niet in de afbeeldingzoekmachines. Daar is de Alt-tag ook wel de alt-attribuut voor bedoeld.

Er kan voor gekozen worden om deze title attributes te tonen in een mouse-over blokje als de gebruiker op de pagina met zijn muiscursor over de link, of over de knop heen beweegt. Veel browsers doen dit soms al uit zichzelf wanneer de title attribute goed ingevuld is. Het geeft dus, naast de eigenlijke link, een tekst extra informatie over de link aan de gebruiker.

Het maken van een title attribute gaat als volgt:

    • Selecteer een stukje tekst
    • Klik op het paperclipje om een link mee te geven
    • Geef bij ‘Link’ de URL op waar het woord naar toe moet linken
    • Vul bij ‘titel’ de tekst in die als title attribute moet dienen

Kernwaarden Flerque.

Wat onze huidige klanten zeggen wanneer zij aan Flerque denken, bekijk ook onze Google Reviews

Betrouwbaar
Snel in oplevering
Service gericht

Ergens hulp bij nodig?

Je kunt ons bereiken via 070 449 46 95 en wij helpen je graag, mailen kan ook naar info@flerque.nl of laat hier een terugbelverzoek achter.